Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan değerlendirme de, Çorum ile çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği yağışların, dolu yağışıyla birlikte kuvvetli olacağı kaydedilerek, vatandaşlar uyarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege, İç Anadolu, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinin bazı kesimlerinde öğleden sonra, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış ve doluyla birlikte kuvvetli olacağının tahmin edildiği bildirildi.

Yapılan uyarıda, öğleden sonra Marmara’nın güneydoğusu olan Bursa, Bilecik, Sakarya’nın güneyi, İç Ege Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Göller Yöresi Burdur, Isparta, İç Anadolu’nun kuzeybatısı Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Çankırı, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde Bolu, Karabük, Kastamonu, Çorum ve Amasya’da sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği Yağışların, dolu yağışıyla birlikte kuvvetli olacağının tahmin edildiği ifade edildi.

Uyarı’da meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda yaşanacak aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısı yapıldı.