Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Çorum Belediyesi Zabıta ekipleri, çevreyolunda kuruyemiş satışı yapan iş yerlerini denetlendi.

Yaz aylarında turizm ve tatil sezonunun yoğunluğu nedeniyle çevreyolunda kuruyemiş satışı yapan gıda işletmelerinin denetim ve kontrolleri Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Zabıta ekipleri tarafından yapıldı.

Genel temizlik ve hijyenik koşulların korunması, gramaj, ambalajlama tarihleri, fiyatlandırma listeleri gibi bir çok konuda yapılan denetimler sırasında kurallara uymayan işletmeler uyarılarak süre veridi.

Uyarılan işletmeler, bir sonraki denetimlerde eksikliklerinin devam etmesi halinde cezai işlem uygulanacağı, bu anlamda esnafların halkın sağlığını ilgilendiren konularda gerekli hassasiyetin gösterilmesi istendi.

Denetimle hakkında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada;

“Tüketici sağlığının korunması için kasap, market, pastane ve lokanta gibi gıda işletmelerde denetimlerimiz ilerleyen günlerde sürecektir. En iyi denetçinin tüketicinin kendisi olduğu anlayışıyla etkin ve yeterli gıda denetimi yapılmasına katkı sağlamak için karşılaşılan olumsuzlukları Bakanlığımız Alo 174 Gıda Hattını arayarak ihbar edilmesi önem arz etmektedir” denildi.