Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya,  gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için kirlenmesini mutlaka önlemek, yeşil alanları ve hayvanları koruyup çoğaltmak gerektiğini belirterek, “çevre bilinçle korunur" dedi.
Bugün gerçekleştirilen İl Genel Meclisi Toplantısında 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla açıklamada bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya,  çevrenin kirlenmemesi için herkesin üzerine düşen görevi mutlaka yerine getirmesi gerektiğini bildirdi.
Konuşmasında ‘bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur’ atasözünü hatırlatan Kaya, “bu atasözümüz emekle, sevgiyle yaşanılan yerin bir cennet köşesine çevrilebileceğini en iyi şekilde anlatır” ifadesini kullandı.
Halil İbrahim Kaya konuşmasında şöyle dedi:
“Sanayileşme ve kentlerdeki nüfus yoğunlukları çevre sorunlarının artmasın sebep olmuştur. Bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirlenmesi günümüzde insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Ölümlere  neden olan solunum yolu hastalıklarının çoğu hava kirliliği sonucunda olmaktadır. Sanayi atıkları, spreyler, yakıtlarla ortaya çıkan dumanlar, petrol ve ilaç atıkları, plastik ürünler, suni gübreler ve çöpler çevre kirlenmesine sebep olan en önemli etkenlerdendir.
Çevre kirlenmesini, insanın doğaya verdiği zarar olarak da tanımlayabiliriz.
Çevrenin korunması ve tahribatının engellenmesi zorunludur. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için kirlenmesini mutlaka önlemek, yeşil alanları ve hayvanları koruyup çoğalmak gerekir.
Bilinçsizce sağı sola attığımız plastik ürünlerin doğada 400 yıl kadar çürümeden kalabildiğini söylersek karşı karşıya kaldığımız tehlikenin boyutlarını biraz olsun anlayabiliriz.
Ülkemizin her köşesinde, bölgesinde doğa harikası güzellikler bulunmaktadır. Bu değerlerimizin kıymetini bilmemiz, herkese öğretmemiz, gelecek nesillere miras olarak bırakmamız gerekmektedir.
Tabiat sevgisi ve çevre hassasiyeti daima bizim kültürümüzün önemli bir parçası olmuştur. ‘Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur’ atasözümüz emekle, sevgiyle yaşanılan yerin bir cennet köşesine çevrilebileceğini en iyi şekilde anlatır.
Çevrenin kirlenmesini önlemek için üzerimize düşen görevleri mutlaka yapmalıyız."