Atlas Fuarcılık tarafından Çorum’da düzenlenen Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk, Gıda, Sera, Tohum, Süt Endüstrisi ve Fidancılık Fuarı kapsamında Dodurga Organik Ceviz Üreticileri Birliği ile Tarım İl Müdürlüğü işbirliği ile yapılan Ceviz Yarışması’nda dereceye girenlerin ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Çorum Ziraat Odası’nın da destek verdiği, ÇKS kaydı bulunan ve ceviz üreten tüm çiftçilerin katılımına açık olan Ceviz Yarışması 4 farklı kategoride gerçekleştirildi. Dodurga Organik Ceviz Üreticileri Birliği Başkanı Ali Yarbaşı ve jüri tarafından belirlenen cevizler önceki gün ödüllerini fuarı gezmeye gelen Vali Sabri Başköy, TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu, Çorum Milletvekilleri Cahit Bağcı ve Murat Yıldırım, AKP İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AKP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan ve diğer yetkililerden aldı.

TSO Fuar Kompleksi’nde konferans alanı olarak belirlenen bölümde yapılan ödül töreninde tüm kategorilere göre yapılan genel değerlendirmede dereceye giren Kamil Çankal, Ahmet Gümüş ve Fatih Yarbaşı ödül almaya hak kazandı. Albeni, tat ve aroması kategorisinde Ahmet (Sadık) Şen, Sadık Tatlısu, Osman Güher, Kemal Gümüş, Ali Subaşı ve Yılmaz Günal, Kabuk kırım ve işlenmesi kategorisinde Ahmet Yüce, Mehmet Ketenci, Osman Arslan, Dursun Erdoğan, Osman Töremiş ve Sadık Gümüş, İç görünüm kategorisinde Fatih Dede, Sadık Tatlısu, Osman Yıldız, Gökhan Cihanoğlu ve Musa Sayan, Dış görüntü kategorisinde ise Mehmet Şekerci, Abdussamet Kırcalı, Ahmet Uğur ve Ali Yıldırım dereceye girdi.

Dereceye giren ceviz üreticilerine altın, katılım belgesi, Tarım Bakanlığı Kitap Seti ve Toprak analizi ödülleri protokol üyeleri tarafından dağıtıldı. Protokol üyeleri ve izleyenler ödül töreninin ardından masanın üzerinde bulunan ve yarışmacılara ait olan cevizlerin tadına bakmayı da ihmal etmedi.