Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB)’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın hazırlığı şimdiden başladı.

Bu yıl 95.’sini kutlayacağımız Cumhuriyet Bayramı için ÇESOB Başkanı Recep Gür Başkanlığı’nda bir araya gelen Birlik Yönetim Kurulu üyeleri ve esnaf odası başkanları, bu yılki kutlamalara renk katmayı planlıyor. Başkanlar, esnaf teşkilatları olarak Cumhuriyet Bayramı’nda kendilerine düşen görevler hakkında fikir alışverişinde bulundular.

Ayrıca toplantıda bilindiği üzere, 21 Mayıs 2016 tarih ve 29718 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Esnaf ve Sanatkarlar ile Tacir ve Sanayiciyi Belirleme Koordinasyon Kurulunun kararı ile belirlenen esnaf sanatkar meslek kolları NACE Rev.2 (Altılı) Ekonomik Faaliyet Kodları ile eşleştirilerek 21 Kasım 2016 tarihinden itibaren kullanılmaya başlanmıştı.

Ticaret Bakanlığı’nca ise geçen bu süreçte esnaf ve sanatkarlar meslek kuruluşlarından gelen talepler ve Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğünün tespitleri doğrultusunda meslek kolları listesinde revizyon ihtiyacı gereksiniminin ortaya çıktığı belirtilerek, bu kapsamda hazırlanan taslak meslek kolları çalışmasının Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğünün (http://esnaf.gtb.gov.tr/faaliyetler/nace-meslek-calismalari/taslak-meslek-kolu-calismasi) internet sayfasında görüşe açıldığı bildirildi.

ÇESOB Başkanı Recep Gür, bu doğrultuda hazırlanan taslak meslek kolları çalışmasının taraflarınca incelenerek, Birliğe bağlı odalardan alınacak konuya ilişkin görüşlerle birlikte rapor haline getireceklerini ve Konfederasyona ileteceklerini dile getirdi.