Çorum Belediye Başkan Zeki Gül, Cengiz Topel Caddesi'nin genişletilmesi kapsamında yapılan 2. etap yıkım çalışmasını, direksiyon başına geçerek bizzat kendi başlattı.

Çorum Belediyesi tarafından yol genişletme çalışması yapılan Cengiz Topel Caddesi Bakırcılar Çarşısı’nda ikinci etap çalışmaları başladı.

İlk etapta Askeri Lojmanlar ve Endüstri Meslek Lisesi arasında kalan 500 metrelik kısmında 20 metre genişliğinde olan yolun 35 metreye çıkartıldığı Cengiz Topel Caddesi’nin, 2. etap çalışmalarında ise Bakırcılar Çarşısı’nda bulunan 37 işyerinin yıkımına başlandı.

Cengiz Topel Caddesi Bakırcılar Çarşısı’nda ikinci etap yol genişletme çalışmaları bugün Belediye Başkanı Zeki Gül, Başkan Yardımcıları Alper Zahir ve Turhan Candan, İmar Müdürü Yüksel Boyraz, bazı meclis üyelerinin katılımıyla başlatıldı.

 

Cengiz Topel Caddesi’nde yapılacak yol çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Zeki Gül,

şehrin birçok bölgesinde alt yapı çalışmalarına, asfalt çalışmalarına, sokak ve caddelerin bakımına devam ettiklerini ifade ederek, “Geçtiğimiz hafta, Ata Caddesinde, Küçük Sanayi Bölgesinde, Mutlu Kent’te, Mehmet Akif Ersoy 1. Cadde’de yaptığımız çalışmaları kamuoyumuzla paylaşmıştık. Şehrimizin muhtelif noktalarında devam ettirdiğimiz çalışmaları zaman zaman, hemşehrilerimizle paylaşıyoruz. Bugün Cengiz Topel Caddemizde, Bakırcılar Çarşısı olarak bilinen bölgede yaptığımız çalışmaları basın mensuplarımız aracılığıyla hemşehrilerimize duyurmak istedik” dedi.

KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLADIK

Cengiz Topel Caddesi Bakırcılar Çarşısı’nda uzun yıllardır kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Gül, “Kamulaştırma çalışmalarımızı tamamladık. Gülabibey Mahallesi Yukarı Sanayi Bölgemiz üzerinde bulunan adalarda imar düzenlemesi ve uygulaması yapmıştık.

Yine Abide Kavşağından itibaren başlayan Cengiz Topel Caddemiz üzerinde bir çalışmamız olmuştu.

Caddemizin Askeri Lojmanlar, YEDAŞ, Ticaret Meslek Lisesi, Müze, Endüstri Meslek Lisesi önündeki kısımları genişletmiştik.

Cengiz Topel Caddesi Abide Kavşağından başlayıp, Özdoğanlar Kavşağına kadar olan 1640 metrelik bir cadde. Cengiz Topel Caddesi Bahçelievler, Yavruturna, Kale, Gülabibey Mahallelerini Hastane, Terminal, Hal gibi önemli noktalara bağlayan ve trafiği yoğun olan bir caddemiz.

Caddemizi bu trafik yoğunluğunu kaldıracak bir hale getirmek için kısım kısım çalışmalarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Cengiz Topel Caddesi Bakırcılar Çarşısı’nın ilk etabında Askeri Lojmanlar ve Endüstri Meslek Lisesi arasında kalan 500 metrelik kısmında 20 metre genişliğinde olan yolu 35 metreye çıkarttıklarını kaydeden Gül, cadde de yapılacak olan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “

Bugün de Caddemizin 350 metrelik bölümünde kamulaştırma çalışmalarımızı tamamladık.

Bu kısımda kalan dükkanların yıkımını gerçekleştiriyoruz. Cadde üzerinde daha önce yapmış olduğumuz çalışmanın benzerini bu 350 metrelik alanda da yapacağız. 37 işyerinin yıkımını yapıyoruz. Buradaki işlerimizin yıkımı tamamlandıktan sonra kısa sürede enkazı kaldıracağız ve yol yapım çalışmalarımıza başlayacağız. Bu 350 metrelik bölgede 20 metre olan yolumuzu 35 metreye çıkacağız. Böylece Cengiz Topel Caddemizin 850 metrelik kısmı 35 metre genişliğe kavuşmuş olacak.

Yol genişletme çalışmalarımız kapsamında 37 adet işyerinin enkaz bedeli olarak

milyon 110 milyon TL ödeme yaptık. Buradaki Bakırcı esnafımız da Ulumezarlık yanında bulunan Eski Oto Galericiler Sitesinde ticari faaliyetlerine devam ediyor. Bakırcılar Çarşısı ve Yukarı Sanayi Bölgesi olarak adlandırılan 44 bin metrekarelik alanda bir imar planlaması ve uygulaması da yaptık. Sanayi Sokaklarımızın bulunduğu bölgeyi 6 katlı konut alanı olarak parselledik. Bu 44 bin metrekarelik alanda park alanları, ibadet alanları, ticaret alanları ve çocuk oyun alanları mevcut.

TAPU UYGULAMASINI TAMAMLADIK

Burada bulunan parsellerin tapuları sahiplerine dağıtıldı. Bu bölgede yaptığımız ve yapacağımız çalışmalar tamamlandığında, yollarıyla, sokaklarıyla, sosyal alanlarıyla, konut alanlarıyla Çorum yeni bir yaşam alanına kavuşmuş olacak”