Alt yapı çalışmaları tamamlanan ve 7 bin 200 ton stabilize ve mekanik dolgu serimi yapılan Cengiz Topel Caddesi’nin 615 metrelik kısmında asfalt serimine bugün başlandı.

Çorum Belediyesi tarafından Bahçelievler, Yavruturna, Kale, Gülabibey mahallelerini hastane, terminal, hal gibi önemli noktalara bağlayan ve trafik yoğunluğunu engellemek için Cengiz Topel Caddesi’nde başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor.

Belediye Başkanı Zeki Gül bugün Cengiz Topel Caddesi’nde başlatılan asfalt çalışmalarını yakından inceledi.

Gül’e incelemelerde Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Belediye Fen İşleri Müdürü Mikdat Yıldırım, Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hikmet Durgun ve Kale Mahallesi Muhtarı Ali Şahin’in de eşlik etti.

Cengiz Topel Caddesi’nde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Zeki Gül, “Gülabibey Mahallemiz sınırları içinde yer alan Yukarı Sanayi Bölgemizde Belediye Meclisimizin aldığı kararla yaklaşık 4 hektarlık bir alanda imar planlaması yapıldı. Bu bölge ilerleyen yıllarda camisiyle, parkıyla, sosyal alanlarıyla, konut alanlarıyla şehir içerisinde oluşturduğumuz önemli bir yaşam merkezi haline gelecek. Belediye olarak bunun altyapısını oluşturuyoruz. Bölgede rahat bir ulaşım ağının oluşması için de gerekli düzenleme ve çalışmaları şimdiden tamamlıyoruz” dedi.

Cengiz Topel Caddesi’nin özellikle Bahçelievler, Yavruturna, Kale, Gülabibey mahallelerinin bağlantı noktalarından biri olduğunu anlatan Gül, “Abide Kavşağından başlıyor, Özdoğanlar Kavşağına kadar uzanan 1 640 metrelik bir cadde.

Bahçelievler, Yavruturna, Kale, Gülabibey mahallelerimizde ikamet eden vatandaşlarımızın hastane, terminal, hal gibi önemli noktalara ulaşabilmesi için yoğun olarak kullandığı bir cadde Cengiz Topel Caddesi… Trafiği oldukça yoğun olan bir caddemiz. Önceki yıllarda Tuzcular Kavşağından, Cemilbey Caddesine kadar olan 500 metrelik alanda bir çalışma yapılmıştı. Buradaki yolu 35 metrelik bir yol haline getirmiştik. Daha sonra Caddemizde yeniden iki etaplı bir çalışma başlatmıştık.

Birinci Etap Telekom Kavşağından Küçük Abdullah Caddesi Kavşağına kadar olan kısımda yaptığımız çalışma. İkinci Etap ise Küçük Abdullah Caddesi Kavşağından, Kale Mahallesi Muhtarlığına kadar olan kısımda yapımına devam ettiğimiz çalışma.

Temmuz ayında burayı basın mensuplarımızla ziyaret etmiştik. Yol güzergahında kalan 37 işyerinin yıkımını gerçekleştirmiştik. O gün Cengiz Topel Caddemizde, yapacağımız işleri basın mensuplarımız aracılığıyla hemşehrilerimize duyurmuştuk” diye konuştu.

Başkan Gül, konuşmasının devamında Cengiz Topel Caddesi’nde başlatılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

“Daha önce 35 metre genişliğe çıkaracağımızı söylediğimiz Cengiz Topel Caddesinin 615 metrelik kısmında asfalt serimine bugün başladık.

Burada sadece yol genişletme çalışması yapmadık. Caddede yol genişleme çalışmalarının yanı sıra önemli alt ve üst yapı yatırımları yaptık.

Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğümüzün, Fen İşleri Müdürlüğümüzün, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüzün, Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün kısaca teknik müdürlüklerimizin hepsinin ayrı ayrı çalışması oldu.

560 METRE ATIK SU KANAL ÇALIŞMASI YAPTIK

Cengiz Topel Caddesinin alt yapısını güçlendirmek, ilerde bölgenin yapılaşması neticesinde altyapıyla ilgili sorunların yaşanmaması için 560 metre uzunluğunda atık su kanal çalışması yaptık.

Caddemizin içme suyu hattını da yeniledik. Orta refüjümüzdeki yeşil alanlarımız için ise damlama sulama sistemi yaptık.

Cengiz Topel Caddemizin sağ şeridinde zemin güçlendirme çalışması için 4 bin 320 metreküplük kazı çalışmamız oldu. Buraya 7 bin 200 ton stabilize ve mekanik dolgu serimi yaptık. 1.000 ton asfalt serimi yapıyoruz.

1900 TON ASFALT SERECEĞİZ

Caddemizin ikinci etabında ise Küçük Abdullah Caddesi Kavşağı, Kale Mahallesi Muhtarlığımız arasındaki 265 metrelik kısımda zemin dolgu çalışmalarımız devam ediyor.

Burada ise 2 bin 700 metreküplük bir kazı çalışması yaptık. Kazı yaptığımız alanda 3 bin 400 ton stabilize ve mekanik serimi yaptık. Buraya da 900 ton asfalt sereceğiz.

Her iki etapta toplam 1900 ton asfalt serimi yapmış olacağız. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, Cengiz Topel Caddesinin sağ şeridi -Telekom Kavşağından Muhtarlığımıza kadar olan kısım- tamamen yenilenmiş oluyor.

2 BİN METREKARE BORDÜR ÇEKİLDİ

Caddemizde bordür ve kaldırım çalışmalarını tamamlıyoruz.

Caddenin sağ tarafında 2 bin metrekare bordür çekildi. 3 bin 200 metrekare karo çalışmamız devam ediyor. Sağ şeridin kaldırımı Kale Mahallesi muhtarlığına kadar tamamen yenilenecek.

Yolun sol şeridinde de Kale Uygulama Okulu Bahçesinin 4 buçuk metrelik kısmını yola dahil edeceğiz. Kale Okulumuzun perde duvarlarını yeniden yapacağız.

TÜM SİNYALİZASYON SİSTEMİNİ YENİLİYORUZ

Ulaşım hizmetlerimizin çalışmaları var. Telekom kavşağında sinyalizasyon alt yapısı yeniden düzenliyoruz. Kavşak içerisinde yer tüm sinyalizasyon sistemini yeniliyoruz.

Caddemizde düzenleme yaptığımız kısımda trafiğin daha düzenli akması için kavşak ve cep otoparkları yapıyoruz. Şehrimizin muhtelif noktalarında trafiği düzenlemek için buna benzer çalışmalarımız devam ediyor.

BAKIRCI ESNAFINA DESTEĞİMİZİ EKSİK ETMİYORUZ

Biliyorsunuz burada bakırcı esnafımız vardı. Bakırcılığın Çorum’da özel bir yeri var. Bu mesleğin yaşaması için Belediye olarak desteğimizi eksik etmiyoruz. Burada kamulaştırma çalışmaları yaptığımız için yol güzergâhında kalan bakıcı esnafımızın mağdur olmaması için kendilerine Belediyemize ait eski Oto Galericiler sitesini tahsis etmiştik.

Hala bir kısmı burada çalışmalarına devam ediyor. Bir kısmı ise Kerebi Gazi’de bulunan eski Oto Galericiler sitesinde ticari faaliyetlerine devam ediyor”

Başkan Gül’ün ardından konuşma yapan Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hikmet Durgun ve Kale Mahallesi Muhtarı Ali Şahin ise Cengiz Topel Caddesi’nde yapılan çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Zeki Gül’e teşekkür etti.