Çorum İdare Mahkemesi, AHL Park Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nin hizmete girmesiyle birlikte kapatılan Çarşamba Pazarı yerinin yeniden pazar olarak hizmete açılmasına karar verdi.

Çorumlu işadamı Ahmet Ahlatcı tarafından geçtiğimiz yıllarda kente kazandırılan AHL Park Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nin hizmete girmesiyle birlikte kapatılan Çarşamba Pazarı yerinin yeniden pazar olarak düzenleneceği öğrenildi. Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Erdoğan Yılmaz, bu konuda açtıkları davayı kazandıklarını belirterek, Çorum Belediyesi’nin de, Çorum İdare Mahkemesi’nin 2016/1201 Esas sayılı nihai kararı doğrultusunda işlem yapılacağını, resmi yazıyla kendilerine bildirdiğini söyledi.

YENİDEN AVM ÖNÜNE KURULACAK

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan’ın imzasını taşıyan yazıda, “İlgi Mahkeme kararı gereğince Çarşamba Pazarının yerinin pazar açmaya uygun hale getirilmesi için belediyemizce çalışma başlatılmıştır” denildi. Oda Başkanı Erdoğan Yılmaz, işadamı Ahmet Ahlatcı’nın baştan beri Çarşamba Pazarı’nın yeri konusunda kendileriyle aynı görüşü paylaştığını ve pazarın eski yerine kurulmasından yana olduğunu da sözlerine ekledi.