Çorum Belediyesi'nin, kültür gezileri kapsamında Çanakkale'ye giden 4. kafile de 3 günlük gezilerini tamamlayıp Çorum'a döndü.
Geziye katılan çok sayıdaki kadın, genç ve yaşlıları rehberler eşliğinde Çanakkale şehir merkezinin yanı sıra savaşlarının en kanlı çarpışmalarına sahne olan tarihi Gelibolu yarımadası ile şehitlikleri gezme imkânı buldu.
Çorum’dan Çanakkale’ye giden kafileler binlerce şehidin inançla vatan için toprağa düştüğü Conkbayırı, Anafartalar, Seddülbahir, Alçıtepe, Kilitbahir, Arıburnu gibi önemli yerleri ve savaşın seyrini değiştiren Nusret Mayın Gemisini de gezdi.
Çanakkale gezisine katılanlar, zor koşullara rağmen ecdadımızın kanıyla yazdığı destansı kahramanlığı yerinde görme ve o manevi havayı teneffüs edebilme fırsatını kendilerine sunan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'yeve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Tüm ihtiyaçlarının belediye tarafından karşılandığını ve kendileriyle güzel bir şekilde ilgilenildiğini anlatan gençler, " Bu gezi neticesinde Çanakkale Destanını daha iyi anlama imkanı bulduk" diye konuştu.
Çanakkale’ye yönelik düzenlenen kültür gezileri yaz boyu devam edecek.