Belediye Başkanı ve AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Muzaffer Külcü, Çanakkale Deniz Zaferinin 99. Yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, bu zaferin milletimizin yeniden uyanışının, bir millet olarak dünya sahnesinde yeniden yükselmesinin, binlerce yıl şuurunda biriktirdiği azmin ve metanetin bir ifadesi olduğunu söyledi.
Tarihimize altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin istiklalimizin ve istikbalimizin imzası olarak bütün mazlum milletlere emsal teşkil ettiğini kaydeden Başkan Külcü, açıklamasında şöyle dedi:
“Çanakkale Zaferi, milletimizin iman ve azminin, cihanı hayrete düşüren o kavi birlik ve beraberliğiyle tarihin seyrini değiştirmesidir. Bu zafer milletimizin yeniden uyanışının, bir millet olarak dünya sahnesinde yeniden yükselmesinin, binlerce yıl şuurunda biriktirdiği azmin ve metanetin bir ifadesidir. Tarihimize altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi, istiklalimizin ve istikbalimizin imzası olarak bütün mazlum milletlere emsal teşkil etmiştir. 
Hakkı, hakikati, adaleti karakter haline getiren bu aziz milletin ruhunu yenmenin mümkün olmadığını ispat eden Çanakkale Zaferi, şimdi olduğu gibi binlerce yıl sonra da milletimize ve topraklarımıza yönelik her türlü fitne, nifak, istila girişimlerini tek yürek halinde nasıl savuşturmamız gerektiğini öğrendiğimiz zaferdir. Çanakkale’de omuz omuza vatanlarını ve imanlarını müdafaa eden şehitlerden aldığımız güç, kardeşliğimizi ilelebet muhafaza edecektir. 
Şehitlerimiz ve onların kahramanlıklarından aldığımız ilhamla, Türkiye’yi tarihine ve medeniyetine yakışır şekilde güçlendirmeye, büyütmeye, şehit ve gazilerimize layık olmaya devam edeceğiz. 
Allah milletimizin birlik ve beraberliğini diri tutsun…”