CHP Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Nuhut, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Nuhut, mesajında “Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde vatan ve milletin bağımsızlığı uğruna canlarını veren şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere sağladığı bağımsız ve özgür yaşamın değerini bilmeliyiz. Bağımsızlık ve özgürlüğümüzü sonsuza kadar sürdürmek için Çanakkale Ruhunu gelecek nesillere taşımalıyız” dedi.
18 Mart’ın dil, din, ırk, inanç farkı gözetmeksizin canı ve kanı pahasına topraklarını savunan şehitlerimizin, gazilerimizin saygıyla, sevgiyle, şükranla, minnetle ve rahmetle anıldığı  bir gün olduğuna dikkat çeken CHP Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Nuhut, mesajında şöyle dedi:
“Mustafa Kemal önderliğindeki Çanakkale direnişi ve sonunda elde edilen zaferler, Türk Milletinin kahramanlığını tarihe altın harflerle kaydettirmiştir.
Çanakkale, bir milletin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı günlerde, bağımsızlık ve özgürlük için başkaldırının, emperyalistlere meydan okumanın ifadesidir. 
Bütün olanaksızlıklara rağmen, kanının son damlasına kadar vatanı savunan Türk Milleti, emperyalistlere ‘Çanakkale geçilmez’ gerçeğini kabul ettirmiş, masa başında yapılan hesapları altüst ederek, mazlumun, zalime direnişinin de sembolü olmuştur.
Çanakkale Zaferi, askerlerine ‘ölmeyi’ emreden Büyük Önder ve Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün, vatan ve milletin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden onbinlerce şehidimizin,  gazimizin, analarımızın, bacılarımızın topyekün Türk milletinin zaferidir. 
Çanakkale Zaferi, vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun, inancın, azmin ve dehanın eseridir. 
Bu çerçevede, Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde vatan ve milletin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin bizlere sağladıkları bağımsız ve özgür yaşamımızın değerini bilmeliyiz. 
Bağımsızlık ve özgürlüğümüzü devam ettirebilmek için ‘Çanakkale Ruhunu’ gelecek nesillere taşımalıyız.
Bugün, bağımsız ve özgür olarak yaşadığımız bu topraklara çok kolay sahip olmadığımızı asla unutmadan, herkesin aynı sorumluluk içinde olması gerektiğine inanıyoruz.
Büyük Önder Mustafa Kemal’i, Çanakkale’deki kahraman silah arkadaşlarını, vatanın ve milletinin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, canı, kanı pahasına vatanını savunan gazilerimizi, cephelere sırtında cephane taşıyan cefakâr analarımızı, bacılarımızı, rahmetle, minnetle ve şükranla, anıyor,  saygılarımı sunuyorum.”