Hitit Üniversitesi’nde incelemelerde bulunmak üzere Çorum’a gelen İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin’e Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bakır ibrik hediye etti. Yemeğe Vali Nurullah Çakır, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve çok sayıda öğretim üyesi de katıldı. 
Vali Nurullah Çakır ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hasan Zahir Et Lokantası’nda üniversite öğretim üyelerinin de katıldığı yemek öncesi İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin’e işlemeli bakır ibrik hediye etti. Başkan Külcü, bir süre önce Hitit Üniversitesi Rektörlüğü’ne seçilen Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı Çorum’a kazandırdığı için de İTÜ Rektörü’ne teşekkür etti.  
Reha Metin Alkan’ın genç, çalışkan ve dinamik bir rektör olduğunun altını çizen Külcü, Prof. Şahin’e “Sizin bu fedakârlığınızın farkındayız. Ama Çorum, bundan kazançlı çıktı. İnanıyorum ki Türkiye de bundan kazançlı çıkacak. Gerek Valiliğimiz, gerek Belediyemiz, gerekse de Üniversitemizle el ele inşallah Hitit Üniversitesi’ni hak ettiği yere taşıyacağız.” diye konuştu. 
İTÜ Rektörü Şahin de Başkan Külcü ve Vali Çakır’a üniversite armasının yer aldığı cam tabak hediye etti. 
İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Muhammed Şahin’in Çorum ziyaretinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahsen Özsoy, Prof. Dr. Fevzi Ünal ve İTÜ Genel Sekreteri Nevzat Özkök de katıldı.