Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezlerini ziyaret için Çorum’a gelen Afrika Büyük Elçi Eşleri Topluluğu (ASHOM) Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ı makamında ziyaret etti.

Ülkeler arası iletişimi ve dayanışmayı artırmak amacıyla yaptıkları proje kapsamında Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezlerine 5 adet overlok makinesi, 5 adet de dikiş makinesi hediye eden ASHOM heyeti Çorum ziyaretine Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ı ziyaret ederek başladı.

Çorum’u çok sevdiklerini belirten ASHOM Başkanı Fatou Conteh, Çorum Belediyesinin kadınlara ve engelli bireylere sağladıkları imkanların kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti. Conteh, karşılıklı bilgi paylaşımının kendileri için çok önemli olduğunu söyledi ve misafirperverliklerinden dolayı Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a teşekkür etti.

Dünyaya barışın, sevginin ve hoşgörünün kadınlarla geleceğine inandığını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Kadın emeğinin olduğu yerde, kadının elinin değdiği yerde güzel işler ortaya çıkıyor. Tabi bizim engelli eğitim merkezimizle ve kadın Kültür merkezlerimizle ilgili katkılarınızı biliyorum, orada ki öğrencilerimizin o yardımlardan son derece mutlu olduklarını gördüm. Bu nedenle de şehrimiz adına ve engelli kardeşlerimiz adına kalbi şükranlarımı sunuyorum. Sizleri tekrar Çorum’da görmek isteriz” dedi ve ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Çorum Belediyesi Veli Paşa Kadın Kültür ve Sanat Merkezinde kurslarını ve Sanat Sokağını gezen ASHOM heyeti ardından Engelli eğitim ve rehabilitasyon Merkezinin Bahabey Çamlığında Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirdikleri etkinliklere katıldı. Engelli öğrencilerle resim yapan, dans gösterilerini izleyen ASHOM heyetine Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın eşi Feyza Aşgın, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Çorum Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir eşlik etti.