Çorum Vali Yardımcısı Adem Saçan, Ankara'da yaşanan terör saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada "Bu milletin mayası, yapısı ve sabrı bu olayları aşmaya yetecektir" dedi.
Vali Yardımcısı Saçan, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel'i ziyaret etti.
Saçan, burada yaptığı konuşmada, Ankara'da yapılan terör saldırısı nedeniyle buruk bir Tıp Bayramı geçirildiğini söyledi.
Türk milletinin çok badireler atlattığını belirten Saçan, "Bu millet çok eski tarihe gitmeden İstiklal Savaşı, Balkan Savaşı gibi olaylara tanık oldu. Ardından Çanakkale Savaşını atlatarak bu günlere gelindi. Bu milletin mayası, yapısı ve sabrı bu olayları aşmaya yetecektir" diye konuştu.
Bütün partilerin, sivil toplum örgütlerinin daha önceki olaylardan farklı olarak birlikte terörü lanetlediğini ifade eden Saçan, "Bugün herkes teröre karşı dimdik ayakta olduğumuzu gösterdi. Bu dayanışma onların yıkılacağının göstergesidir" dedi.
Yaşanan olay sonrası iktidarı, muhalefeti ve 78 milyon Türk milletinin birlik, beraberlik ve sağduyu içerisinde hareket ettiğini belirten Saçan, bugünlerde birlik ve beraberlik ihtiyaç olduğunu söyledi.
Tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı da kutlayan Saçan, “Bütün mesleklerin kendine göre önemi vardır ama sağlık çalışanları kutsal bir meslek icra ediyor. Sağlıkta ülkemiz hem fiziki, hem de kullandığı malzemelerle önemli bir noktaya geldi. Sağlıkta çağ atladık. Bunda tüm sağlık çalışanlarımızın emeği de büyük” diye konuştu.
İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel ise sağlık çalışanları adına Ankara'daki terör saldırısını nedeniyle hüzünlü bir Tıp Bayramı geçirdiklerini belirterek, "Maalesef hüzünlü bir tıp bayramı geçiriyoruz. Hepimizi derinden yaralayan bu olayı kınıyorum. Milletimizin başı sağ olsun" diye konuştu.
Ziyarete Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı, Çorum Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Barış, İl Defterdarı Ali Sormaz, SGK İl Müdürü Duran Cesur, AFAD Müdürü Elvan Kaya, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Seyitahmet Sancak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Dinçer ve hastane yöneticileri de katıldı.