Diyanet-Sen Çorum Şubesi tarafından her ay yapılan İl Divan Toplantısı’nın Ağustos ayı toplantısı bugün gerçekleştirildi.
Memur-Sen binasında gerçekleştirilen toplantıya, Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı Ali Yıldız, yönetim kurulu üyeleri, ilçe temsilcileri ve sendika üyeleri katıldı.
Toplantıda açılış konuşması yapan Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı Ali Yıldız, son günlerde gündemden düşmeyen terör olaylarını lanetledi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 1 yıl önce yürürlüğe giren rotasyon kararının Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın girişimleriyle iptal olduğunu açıklayan Yıldız, 3. Dönem toplu sözleşmede Diyanet-Sen’in taleplerini anlattı.
Yıldız, Konuşmasını şöyle sürdürdü:

TERÖRÜ LANETLİYORUZ!
Türkiye’nin büyümeye, normalleşmeye ve uluslararası arenada söz sahibi olmaya başladığı dönemlerde devreye sokulan terör örgütleri, kanlı yüzlerini göstermeye devam ediyor. Son günlerde şiddetini her geçen gün artıran hain terör saldırılarını, lanetliyor; yüzyıllarca üzerinde birlikte kardeşçe yaşadığımız topraklarımıza, birlikte yaşama isteğimize nifak tohumları ekmeye çalışanları kınıyoruz. Bütün milletimizi derinden üzüntüye boğan son saldırılar toplumumuzdaki hassasiyeti artırmıştır. Ancak bugün kardeşlik bağlarımızı zayıflatmak isteyenler bilmelidir ki bu toprakların mayası kardeşliktir. Terör olaylarına karşı milletçe verilecek en güzel cevap; birlik ruhu içerisinde, ortak akılla, aklıselime dayalı olarak teröre, terör örgütlerine, terörü besleyen ve yönlendiren kirli odaklara karşı yekvücut olduğumuzu göstermektir. Soğukkanlı değerlendirme, ortak akıl ve feraseti hâkim kılmak suretiyle, millet olarak birlik ve kardeşlik içerisinde ülkemize ve geleceğimize yönelik oyunları bozma tutumumuzu kararlılıkla devam ettirmeliyiz. Oynanan kirli oyunu bozacak güçte ve dirayette olduğumuzu göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Memur-Sen ve Diyanet-Sen ailesi olarak; şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor; terörü ve terörden beslenenleri bir kez daha lanetliyoruz!

ROTASYON İPTAL
Diyanet İşleri Başkanlığı'nda 1 yıl önce yürürlüğe giren bu yıl rafa kaldırılan rotasyon tamamen iptal oldu. Çankaya Köşkü'ndeki kabulde Memur-Sen Genel Başkan Ali Yalçın, Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık bir saat süren kabulde, Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile özel bir görüşme yaptı. Davutoğlu'na din görevlilerinin taleplerini dile getirdi. Rotasyon konusunu da açan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, ‘Rotasyon hakkında kamuoyunda farklı söylentiler var. Rotayonun tekrar gündeme getirilmesi için çaba sarfeden bir kesim var. Rotasyon, din görevlileri tarafından benimsenen ve istenilen bir gelişme değil. Şuan durdurulan rotasyon konusunun hiç bir şekilde tekrar uygulanmasını ve gündeme gelmesini istemiyoruz’ ifadelerini kullandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, ‘Rotasyon sorunu ile artık karşı karşıya değilsiniz. Öncelikle durdurma ve sonrasında tamamen kaldırma kararı aldık. Diyanet personelimizin böyle bir konuda tedirgin olmasına gerek yok’ şeklinde konuştu.

60 TL OLAN TOPLU SÖZLEŞME İKRAMİYESİ

Kamu görevlilerinin aylıklarının hesaplanmasında esas alınan ve 31.12.2015 tarihi itibariyle uygulanmakta olan aylık katsayısı, 1 Ocak 2016-31 Aralık 2017 döneminde, 01.01.2016 tarihinden geçerli olmak üzere % 8, 01.07.2016 tarihinden geçerli olmak üzere ilave % 8,  01.01.2017 tarihinden geçerli olmak üzere ilave % 7,  01.07.2017 tarihinden geçerli olmak ilave % 7, olmak üzere artırılır.  1 Ocak 2016- 1 Temmuz 2016 dönemi içinde enflasyon oranının, aynı dönem için belirlenen aylık katsayısı artış oranını, 1 Temmuz 2016- 31 Aralık 2016 dönemi içinde enflasyon oranının, aynı dönem için belirlenen aylık katsayısı artış oranını,  1 Ocak 2017- 1 Temmuz 2017 dönemi içinde enflasyon oranının, aynı dönem için belirlenen aylık katsayısı artış oranını,  1 Temmuz 2017- 1 Temmuz 31 Aralık 2017 dönemi içinde enflasyon oranının, aynı dönem için belirlenen aylık katsayısı artış oranını, aşması halinde, 9 uncu madde kapsamında belirlenen katsayılar, artış oranları ile ücret tavanları, enflasyon oranının artış oranını aştığı ayın 1’inden geçerli olmak üzere aşan kısım kadar artırılır. 375 sayılı KHK’in Ek 4 üncü maddesinde yer verilen ve 31.12.2015 tarihi itibariyle 60 TL olan toplu sözleşme ikramiyesi 1 Ocak 2016 ila 31 Aralık 2017 döneminde; Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti’nde temsilcisi bulunan sendikalara üye olan kamu görevlilerine %100, diğer sendikalara üye olan kamu görevlilerine %50 artırımlı olarak ödenir.  Kamu görevlilerine, evliliklerinde en yüksek devlet memuru aylığının 5 katı, Çocuklarının evlilikleri halinde; en yüksek devlet memuru aylığının 2 katı tutarında evlenme yardımı ödeneği ödenir. Bu yardım aynı kişiye birden fazla yapılamaz. Kamu kurum ve kuruluşlarında, hizmet sunan kamu görevlisi sayısı ve hizmet sunumunun devam etmesi durumu gözetilerek yemek servisi hizmeti sunulması esastır. Yemek servisi hizmeti sunulan kurum ve kuruluşlarda, (Belediyeler dahil) 4688 sayılı Kanuna göre kamu görevlisi kapsamında sayılan kamu görevlileri yemek hizmetinden ücretsiz yararlanır. Bu kurumlarda görev yapan kamu görevlilerine, yemek servisi sunulan öğünler için yemek yardımı ücreti ödenmez. Kamu görevlilerinin işçi statüsünde geçirdikleri hizmet sürelerinin tamamı, çalışan süre ve söz konusu sürenin kamu veya özel sektör kuruluşlarında geçip geçmediği gibi hususlar yönüyle herhangi bir ayırım yapılmaksızın kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinin tespitinde ve 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu uyarınca ödenecek emekli ikramiyesine esas toplam hizmet sürelerinin hesabında değerlendirilir. İlahiyat ön lisans programını bitiren Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarına sınavsız lisans tamamlama hakkı tanınır.”