Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri tarafından yıl içerisinde düzenlenen hobi ve meslek kurslarına katılan kadınların ürünlerinin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.

6 Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nde kurs gören bayanların ürünlerinin görücüye çıktığı sergi beğeni topladı.

Velipaşa Konağının yanında bulunan tarihi eski Karakol Binası’nda düzenlenen serginin açılışına Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz, Müftü Muharrem Biçer, bazı daire müdürleri, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Hanife Nuran Hakyemez, merkezde düzenledikleri kurs ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 

AŞGIN; İKİ YENİ TESİSİ DAHA KADINLARIMIZIN HİZMETİNE SUNACAĞIZ

Daha sonra konuşan Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise Bahçelievler Sülük Mahallesine ve Gülabibey Mahallesi’nde olmak üzere iki yeni kadın kültür merkezini hizmete açacaklarını kaydederek, “Bahçelievler Sülük Mahallesinde muhteşem bir kadın kültür ve sanat merkezini açmak üzeriyiz. İçerisinde onlarca odası olan güzel bir tesisi siz kadınlarımızın hizmetine sunacağız.

Bir diğer açacağımız tesis ise Gülabibey mahallemizdedir. Bu iki kadın kültür merkezimizi yaz tatilinin bitimiyle beraber inşallah hizmetlerinize sunacağız. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kadının elinin değdiği her yerde güzellik ve zarafet olduğunu ifade eden Aşgın, “Siyasette kadınların olduğu yerde hep güzellikler gördüm. Eğitimde, kültürde hatta ticarette nerede kadın eli varsa orada güzellikler vardır. Biz erkekler olarak sizlere minnettarız. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin” diye konuştu.

Aşgın’ın konuşmasının ardından Kadın Kültür ve Sanat Merkezlerinde bulunan kursiyerlerin kendi elleriyle hazırladıkları kıyafetler mini bir defileyle tanıtıldı.

Daha sonra Aşgın ve beraberindeki protokol üyeleri, yıl içerisinde düzenlenen hobi ve meslek kurslarına katılan kadınların ürünlerinin yer aldığı serginin açılış kurdelesini kesti.

Aşgın ve beraberindekiler sergide yer alan ürünleri yakından inceledi.

Sergi, 30 Haziran Pazar gününe kadar açık kalacak.