Gazi Caddesi’nden Fatih Caddesine kadar devam eden yol üzerindeki yapıları tek tek kamulaştırarak yıkımını gerçekleştiren Çorum Belediyesi, geriye kalan son iki engelden birisini daha ortadan kaldırdı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Çorum Belediyesi’ne devredilen eski Bilim ve Sanat Merkezi Binasının yıkım çalışmaları başlatıldı.

BİLSEM binasının yıkım çalışmalarını Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın başlattı. Aşgın gazetecilere yaptığı açıklamada, karakeçili yolunda adın adım sona yaklaştıklarını söyledi. Aşgın BİLSEM binasından sonra İmam Hatip Lisesi D bloğunun da yıkılarak yol açma çalışmasının tamamlanacağını açıkladı.

25 metre genişliğindeki Karakeçili yolunu tamamlamak üzere çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten Aşgın, “1971 yılında yapılan Bilim Sanat Merkezinin yeni binasına taşınmasının ardından boşalan eski binayı yıkarak yol üzerindeki bir engeli daha kaldırdık. Son olarak İmam Hatip Lisesi D blok binası kaldı. Okuldaki öğrenci azalması nedeniyle D blok binası uzun süredir boş duruyordu. Buranın da yıkımını yaparak çalışmaları tamamlamış olacağız” dedi.

Karakeçili Yolu ile, Eşref Hoca Caddesi ve Dr. İlhan Gürel Caddesi’nin Gazi Caddesi ile bağlantının sağlanacağını belirten Aşgın, “Şehrimizin açısından tarihi bir süreci yaşıyoruz. Buna benzer şehrimizin farklı yerlerinde sorunlu bölgeler var. Oralarda da yeni yol açma çalışmalarımız devam ediyor” dedi.