Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezlerinin 5. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla "Lalenin Kültürümüzdeki yeri ve önemi" konulu konferans için Çorum'a gelen Dersaadet Kültür Platformu Genel Başkanı ve Araştırmacı Yazar Mehmet Kâmil Berse Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'yü makamında ziyaret etti.
Dersaadet Kültür Platformu Genel Başkanı ve Araştırmacı Yazar Mehmet Kâmil Berse ve eşi Ülkü Berse ile ziyarette; “2011 yılında ilk defa Çorum'a gelmiştim. Bu ikinci gelişimde gördüm ki Çorum'un güzelliğine güzellik katmışsınız. Çorum temizlik konusunda bir marka olmuş ifadelerini kullandı. Berse, "Lâlenin içi kömür gibidir. Ancak dıştan görünmez. Dışı ise içinin tam tersine pasparlak, canlı ve rûha sekînet verici bir görünüme sahiptir. Lale gibi sizinde dışınız etrafınızı aydınlatıyor" dedi.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise Berse ailesini Çorum'da ağırlamaktan mutlu olduklarını belirterek, "şehrimizin her şeyin en güzeline layık olduğunu, bizler de elimizden geldiğince bu güzelliğe yeni değerler katmaya gayret ediyoruz. Ziyaretlerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.
Ziyarette Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan'da hazır bulundu.