Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, Ramazan ayının müjdecisi olan Beraat Kandili nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, “Berat Kandili; Günahların affı ve kulların temize çıkarılması için büyük bir fırsattır” diye kaydetti.

Bu gibi gecelerin hem Müslümanların karşılaştıkları ağır ve çekilmez acılardan kurtulma yolları hakkında düşünme günü olduğunu kaydeden Saatci; açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Hem de zaman zaman yersiz ve temelsiz hedefler adına Müslümanların birbirlerine reva gördükleri sıkıntıları sorgulama ve gündelik hayatın akışı içinde insana varlığını yeniden gözden geçirme, muhasebe ve tefekkür etme imkânları kazandıran fırsat olarak değerlendirilmesi gerekmektedir.

Bu gece vesilesiyle bir kez daha hatırlatmak isteriz ki, insanlık için gönderilmiş hayırlı bir ümmetin bireyleri olarak her birimize yüksek sorumluluklar düşmektedir. Etrafımızda olup bitenlere karşı duyarsızlığımızı sürdürerek, bizi sürekli kuşatan asiliklere karşı devamlı kayıtsız kalarak Salih bir mümin olma iddiasını korumamız mümkün değildir. Bu gecelerde adaletsizliklere, ikiyüzlülüklere, insanı baştan çıkaran ve onu Rabbinden uzaklaştıran yanlışlara karşı gerekli duyarlılıklarla donanarak dua ve niyazlarımızı bir özgürlük beratıyla taçlandırmak durumundayız. Bu geceler bize hem Müslümanların karşılaştıkları ağır ve çekilmez acılardan kurtulma yolları hakkında düşünme hem de zaman zaman yersiz ve temelsiz hedefler adına Müslümanların birbirlerine reva gördükleri sıkıntıları sorgulama imkânı vermelidir.''

Berat Kandilinin her türlü, kötülük, haksızlık ve adaletsizlikten uzak kalmayı öğrettiğini anlatan Saatci, “Berat Kandili hem düşünce, tefekkür ve anlamlar dünyasına hem de gönül dünyasına manalar kazandırır. Berat Kandili Rabbin affediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmayı, kendimize, ailemize, din kardeşlerimize ve tüm kâinata karşı affedici, onarıcı ve bağışlayıcı olmayı da öğretir. Berat aynı zamanda kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Yaratanın affına erebilmek için yaratılanı affetme günüdür. Memur-Sen olarak bu duygu ve düşüncelerle, başta kamu çalışanlarımızın olmak üzere vatandaşlarımızın ve tüm İslam Âleminin Berat Kandili'ni kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.”

Editör: TE Bilişim