MHP Çorum İl Başkanı Arslan Kaynar, Berat Kandili nedeniyle yayınladığı açıklamasında, “Berat Kandili kardeşliğin, dostluğun, sevginin, barışın berata esas olduğu gecedir” dedi.

Üç aylardan hicri Şaban Ayının 15. gecesi yüce Allah’ın, kendisine yönelip af dileyen müminleri bağışlayarak kurtuluş beratı verdiği bir gece olduğuna değinen Kaynar, “Ramazanın mübarek iklimine ve ihsanına yaklaştığımız şu günlerde, Cenab-ı Hakkın lütfuna erişecek, Berat Kandil’ini idrak edeceğiz. Kandiller; ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevi feyziyle de bunalan gönüllerimizi aydınlatır, zihinlerimizi berraklaştırır” diye kaydetti.

Kaynar, açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Her mümin, her türlü sıkıntıdan, mümini inciten her türlü hatadan, insana yakışmayan her türlü kötülükten kurtulmak, ’berat etmek’ için eşsiz bir fırsat yakalayacağı bu gecede şerden, fesattan,

insafsızlıktan, kötüden ve kötülükten uzak durmalı, idrak kötülüğe olan mesafesini ölçmeli, kötülüğe giden yolları kapatmaya bir kere daha karar vermelidir.

Bu öyle bir af gecesidir ki bizi bitmek bilmeyen heves ve arzulardan, benliğimizi esir alan hırs ve tutkulardan, kardeşliğimizi zedeleyen bencilliklerden uzaklaşmaya çağırır. Bu mübarek gecede yapılacak samimi dua ve yakarışların Türk- İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın barış, huzur ve mutluluğuna, kardeşliğimizin ebedi olmasına, acı ve gözyaşlarının dinmesine vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan (C.C.) niyaz ederim. Bu vesile ile tüm Çorumlu hemşehrilerimizin ve İslam âleminin Berat Kandilini ve mübarek Cuma gününü tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."