Çorum Belediyesi, sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında önemli hizmetlerine devam ediyor.
Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yıl boyu yaşlıları ziyaret ederek hem yaşlıların gönüllerini hem de dualarını alıyor. Gönüllülerle birlikte 18-24 Mart Yaşlılar Haftası kapsamında yaşlı ziyaretlerini yoğunlaştıran Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaşlı ziyaretlerine katılmak isteyen gönüllülerin kendilerine başvurabileceklerini belittiler.
Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, evde bakım hizmeti alan 413 aileye temizlik hizmetinin dışında belli aralıklarla ev ziyaretlerinin devam ettiğini belirterek, “Ziyaret ettiğimiz evlerde yaşlı ailelerle sohbetler edip, dertlerini dinliyoruz. Büyüklerimize saygı,küçüklerimize sevgi ve merhamet,bizi biz yapan değerlerimizdir. Çorum Belediyesi olarak sadece yaşlılar haftasında değil her zaman büyüklerimizin yanınızdayız” dedi.

Uzmanlara göre yaşlılarda en sık görülen rahatsızlıklardan birisi olan Alzhimer’i tetikleyen etkenlerin başında yalnızlığın geldiğini belirten Zeki Gül, “Ailemizdeki, çevremizdeki yaşlıları ziyaret edelim. Aynı apartmanda, aynı mahallede oturan büyüklerimizi de koruyup kollayalım. Gençlerimize örnek olalım” diye konuştu.
Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu’nun eşi Sıdıka Yabacıoğlu ile Turhan Candan’ın eşi Havva Candan da sık sık yaşlı ziyaretlerine katılarak yaşlılarla sohbet edip, hal hatır sormayı ihmal etmiyor.