Çorum Belediyesi tarafından başlatılan mavi kapak kampanyası, engelli vatandaşlara umut olmaya devam ediyor. Kampanya çerçevesinde toplanan 2,5 ton mavi kapak, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle Türkiye Sakatlar Derneği Çorum Şubesi yetkililerine devredildi. 
Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Türkiye Sakatlar Derneği Çorum Şube Başkanı Yusuf Hoşnut, Temizlik İşleri Müdürü Veysel Güney, Sakatlar Derneği yöneticileri ve Temizlik İşleri Amiri Seydi Merdoğlu katıldı. 
Belediye tarafından toplanan 2,5 ton kapağın teslim töreninde konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin engellilerin yaşamlarına katkısı olması arzusuyla ve toplumda çevreye karşı duyarlılık oluşması amacıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da plastik kapak toplama kampanyası düzenlediklerini söyledi.

Geçtiğimiz yıl topladıkları 630 kg mavi kapağı dernek yöneticilerine teslim ettiklerini bu yıl bu rakamı 4 kat artırarak 2,5 tona çıkardıklarını ifade eden Candan, “Engelli kardeşlerimize bugün topladığımız plastik mavi kapakları teslim ettik. Onlar da bu mavi kapakları ekonomik girdi haline getirecekler ve bir yeniden dönüşüm sağlanarak ekonomimize katkı sağlanmış olacaklar” dedi. 
Bu kampanyada kendilerini yalnız bırakmayan okul müdürleri, öğrenciler, duyarlılık gösteren iş yerlerini ve cadde ve sokaklarda bulunan mavi kapak kutularına kapakları atarak çevre ve bilinçlenme sürecine katkı veren bütün vatandaşlara tebrik eden Belediye Başkanı Turhan Candan, “Çevre konusundaki çalışmalarımızda elde ettiğimiz bu başarıyı daha da yükseklere taşımaya gayret edeceğiz” diye konuştu.

Türkiye Sakatlar Derneği Çorum Şube Başkanı Yusuf Hoşnut da yaptığı konuşmada projenin amacının çevre bilincinin oluşturulması olduğunu söyledi. Bu çalışma ile bunu başardıklarına dikkat çeken Hoşnut, toplanan mavi kapak sayısının projenin amacına ulaştığının anlaşıldığını ifade etti. 
Hoşnut, “Mahallelerdeki apartman sakinlerinden, esnaflarımızdan, okullarımızdan kampanyaya büyük katkılar geliyor. Mavi kapak toplama kampanyasını yanı sıra Belediyemizin atık pil ve atık yağ toplama kampanyaları da çevre kirliliğini önleyici ve ekonomimize katkı sağlayıcı kampanyaları arasında yer alıyor. Halkımızın bu konuda desteğinin devam edeceğine inanıyor, çalışmalara öncülük eden başta Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü olmak üzere tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.