Çorum Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilere ücretsiz tatil kitabı dağıtımına başladı.
Bugün İstiklal İlkokulu’nda Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kadir Söngüt’ün katılımı ile tatil kitabı dağıtımı yapıldı.
Öğrencilerin yaz tatilinde yararlanabilecekleri toplam 13 bin 500 kitabın sınıflara göre dağıtımı yapılıyor. İstiklal İlkokulu’nun ardından Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve beraberindekiler Ziya Gökalp İlkokulu’nda kitap dağıtımı gerçekleştirdi.
Çorum İstiklal İlkokulu Müdürü Vedat Keskin, öğrencilerin yaz tatilini hem oyunlar oynayarak, hem de ders çalışarak geçirmeleri gerektiğini dile getirerek, Çorum Belediyesine tatil kitabı için teşekkür ettiğini söyledi. Keskin, ayrıca okulun bahçesine çocukların oyun oynayabileceği oyun alanı ve çevre düzenlemesi istediklerini ifade etti. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, istekleri not alarak, gerekli değerlendirmenin yapılacağını söyledi.
Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kadir Söngüt ise öğrencilerin bedenen yetişmeleri için oyun, zihnen gelişmeleri için de kitap okumaları gerektiğinin altını çizdi. Söngüt, öğrencilerin hayata farklı açıdan bakmayı öğrenmeleri gerektiğini belirterek, tatil kitaplarını da bir fırsat olarak değerlendirip, derslerden uzaklaşmamış olacaklarını kaydetti.