Çorum Belediye Meclisi’nin Haziran ayı toplantısı bugün Belediye Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlu'nun başkanlığında yapıldı.
Çoğu imar ağırlıklı 8 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda şehrin geleceğini ilgilendiren bazı kararlar alındı.
Toplantıda ilk olarak; Gülabibey Mahallesi 2370 ada, 3 nolu parselde yapılacak devir, trampa ve diğer iş ve işlemler için Belediye Başkanına yetki verilmesi hususu görüşülerek kabul edildi.
Daha sonra Belediye Meclisi'nin 3 Nisan 2015 tarih 04/61 sayılı kararına itiraz dilekçesi görüşüldü. Karara yapılan itiraz oy çokluğu ile reddedildi.
Toplantının bir diğer gündem maddesi olarak da Gazipaşa İlkokulu yanında bulunan ve gayrimenkul sahibinin kendi rızasıyla satışa çıkartılan otopark alanının belediye tarafından satın alınması konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Belediye Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlu satın alınmasına karar verilen alanın ilerde otopark alanı olarak değerlendirilebileceğini veya başka bir hizmet için de uygun olduğunu söyledi. Toplantıda ayrıca Velipaşa Hanı arkasında bulunan otopark alanının da belediye tarafından satın alınması kabul edildi.
Bazı imar plan değişikliği konularının da görüşülerek kabul edildiği toplantıda ayrıca Çorum Belediyesi tarafından yaptırılan ve Çepni Mahallesi'nde bulunan İmam Hatip Lisesi kampüsüne "Hayrettin Karaman"ın isminin verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.
Toplantıda son olarak 31 Mayıs'ta sona eren, ancak belediye tarafından yazılımları tamamlanamadığı için henüz tahsil edilemeyen İlan-Reklam Vergisi ödeme süresinin 31 Ağustos'a kadar uzatılması kararlaştırıldı.

ÇORUM BELEDİYESİ, TUNUS'UN BEJA ŞEHRİNE TEKNİK DESTEK VERECEK
Belediye Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlu, Belediye Meclisi Toplantısında; Çorum’un kardeş şehri olan Tunus’un Beja şehrine yaptıkları teknik gezi ve inceleme hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.
2013 yılının Haziran ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bir törenle Türkiye’den 26 belediyenin Tunus’taki bazı şehirlerle Türk belediyelerin kardeş şehir protokolü imzaladığını, bu şehirlerden birisinin de Çorum Belediyesi olduğunu ifade eden Ahmet Yabacıoğlu, “Nisan ayında Beja Belediye Başkanı Sayın İmad Messai ile Antalya’da bir araya gelmiştik. En kısa sürede bir teknik ekip ile Beja’ya geleceğimizi ve Çorum Belediyesi’nin neler yapabileceğini yerinde tespit edeceğimizi söylemiştik. Beja’da bulunduğumuz 24-29 Mayıs tarihleri arasında Beja ile ilgili çok ayrıntılı bilgiler edindik. Fizibilite çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Beja’ya kent meydanı düzenlemesi, anaokulu onarımı yapılması, araç trafiğinin düzenlenmesi gibi konulardaki sunmuş oldukları projeler hakkında yerinde inceleme ve araştırmalarda bulunuldu. Ayrıca, araç, gereç ve iş makinesi ile temizlik ve şehir içi trafiği konusundaki problemlerini yerinde gören ekibimiz kendilerine bu konularda teknik destek vereceklerini belirtti” dedi.
Yabacıoğlu, Beja şehrine gerek teknik konularda, gerekse araç-gereç konularında destek verebileceklerini ifade etti.