Çorum Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların huzur içerisinde bayram geçirmeleri için gerekli önlemlerini aldı.

Belediye Başkanı Zeki Gül, “Hemşehrilerimizin rahat bir şekilde bayramlarını yapmaları için önlemlerimizi aldık. İlgili birimlerimiz bayram boyunca hemşehrilerimizin hizmetinde olacak. Zabıta Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğü Personelimiz bayram süresince 24 saat görevinin başında olacak. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz bayram süresince tam gün çalışacak. Yine bayram süresince Su Arıza, Kanalizasyon ve Arıtma tesislerinde nöbetçi personel bulunduracağız” dedi.

Başkan Zeki Gül, Kurban Bayramı’nda vatandaşların istek ve şikâyetlerini Alo Zabıta 153, Veteriner İşleri Müdürlüğü 221 63 67, Su Arıza 185, İtfaiye 110, Cenaze işlemleri 213 10 76 ve Temizlik-Kanal 212 19 46, numaralı telefonlara bildirmelerini istedi.

KURBAN KESİM YERLERİNİ BELİRLEDİ

Çorum Belediyesi, Kurban Bayramı'nda vatandaşların kurbanlıklarını kesebilecekleri yerleri belirledi. 9 bölgede yapılacak kesim işlemler için çalışmalarını hızlandıran Çorum Belediyesi Kurban kesim yerlerini arife günü kesime hazır hale getirecek

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Belediyenin kurban kesim yerleri ve bayram tedbirleriyle ilgili çalışmalarını başlattıklarını ve bu çalışmaların büyük oranda tamamlandığını söyleyen Belediye Başkanı Zeki Gül, “Alt yapısı Çorum Belediyesi tarafından hazırlanan 9 farklı bölgede bulunan kurban kesim yeri oluşturduk. Mimar Sinan Mahallesi (Sevgi Evleri yanı), Bahçelievler Mahallesi (Mehmet Akif Ersoy 1. Cadde Mehmet Akif Ersoy 38. Sokak ve Sülüklüevler 48. Sokak kesiştiği noktadaki park alanı), Buharaevler Mahallesi ( Buhara 5. Caddde. Recep Yazıcıoğlu Parkı Kuzeyi), Buharaevler Mahallesi Dr. S. Ahmet Caddesi Hz. İbrahim Camii yanı, Ulukavak Mahallesi (Çam değirmeni 19 ve 10 sokakların kesiştiği nokta), Mimar Sinan Mahallesi Fevzi Çakmak 3. Cadde (Askeriye yanı), Ulukavak Mahallesi (İkbal Kent arkası çiftlik çayırı 35. Sokak), İskilip yolu üzeri Yeni Hayvan Pazarı ve İskilip Yolu üzerinde Gökbek Gıda A.Ş’ye ait kesimhaneyi kurban kesim yeri olarak belirledik. Kesim alanlarına et askı sehpaları ve küçük çadırlar da kuracağız. Etlerin parçalanması için kütükler de dağıtacağız.” dedi.

KURBAN BAYRAMINDA ÜCRETSİZ POŞET DAĞITILACAK

Kurban Bayramı’na yönelik el ilanları, kurban kesim yerlerinin nereler olduğunu belirten pankartları hazırlandığını ifade eden Gül, vatandaşları bilgilendirme çalışmalarının yanında kurban atıklarının çevreye atılmaması için tüm camilerde bayram namazı sonrasında ücretsiz poşet dağıtacağını duyurdu.

BELEDİYE, KESİM YERLERİNDE PERSONEL GÖREVLENDİRECEK

Çorum Belediyesi, vatandaşların kurbanlarını rahatça kesebilmeleri için kesim merkezlerinde personel görevlendirilecek. Görevlendirilen personel, kesim noktalarının temizliği, etrafa saçılabilecek kurban atıkların kaldırılması ve oluşacak diğer sorunlarla ilgili müdahalelerde bulunacak. Çöp toplama araçları da kurban atıklarını toplamak için aralıksız olarak çalışmalarını sürdürecek.

Halk Otobüsleri ilk gün bedava

Çorum Belediyesi, tüm dini bayramlarda olduğu gibi Kurban Bayramında da vatandaşların bayram ziyaretlerini kolaylaştırmak amacıyla bayramın ilk gün vatandaşları ücretsiz taşıyacak.

Kurban bayramının birinci günü Çorumlular halk otobüslerinden ücretsiz yararlanabilecek.

Kurban Bayramının birinci günü halk otobüsü seferlerinin saat 09.00’da başlayacak, bayramın ikinci günü ise saat 08.00’da, üçüncü ve dördüncü gün ise seferler normal seyrinde devam edecek. Bayram süresince vatandaşların herhangi bir mağduriyeti yaşamaması için Belediye Toplu Taşıma İdare Amirliği çalışmalarını ara vermeden sürdürecek.

Mezarlıklara otobüs kaldırılacak

Çorum Belediyesi’nin Arife günü mezarlık ziyaretinde bulunmak isteyen vatandaşlar için ücretsiz olarak. Ulumezarlık, Hıdırlık ve Çiftlik Mezarlığı’na sabah namazından sonra camilerden otobüs seferleri düzenlenecek.

Ücretsiz otobüslerin kaldırılacağı camiler şunlar:

Ulu Cami, Köroğlu Cami, Kevser Cami, Ejder Cami, Sarılık Cami, Selimiye Cami, Binevler Cami, Buharaevler Cami, Garantievler Cami, İmam Hatip Cami, Abdibey Cami, Tevhit Cami, Bilalihabeş Cami, Yeşil Cami, Beytepe Cami, Kafkas Cami, Mevlana Cami, Alaaddin Cami, Hicret Cami, Huzur Cami, Nadık Cami, Esentepe Cami, Karşıyaka Cami, Ehlibeyt Cami, Esnafevler Cami, Altınevler Cami, Yörükevler Cami, Fatih Sultan Mehmet Cami, Mimar Sinan Cami, Kışla Cami.