Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen mahalle iftarlarında bu kez çocuklar buluştu.
İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen “çocuk iftarı”na 3.700 çocuk katıldı.
İftara; Belediye Başkan Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç,  Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Kır, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Dinçer, Ulukavak Mahallesi Muhtarı Hanefi Özdemir ile çok sayıda çocuk katıldı.
Yetim, öksüz çocuklar ile Çorum Belediyesi Gençlik Merkezlerinde eğitim görenlerin katıldığı Çocuk İftarı’nda çocuklar kendileri için hazırlanan programda hem iftar yaptı hem de doyasıya eğlendi.

KÜLCÜ: ÇOCUK İFTARI BİZİ EN MUTLU EDEN İFTAR OLDU
Belediye Başkan Muzaffer Külcü, çocuk iftarından sonra yaptığı konuşmada mahalle iftarları düzenleyerek iftar sofrasını binlerce kişiyle paylaştıklarını, ama çocuk iftarının kendilerini en çok mutlu eden, kendilerine huzur veren bir iftar programı olduğunu söyledi.
Bu tür güzelliklerin bütün İslam coğrafyasında da yaşanması temennisinde bulunan Başkan Külcü, “Sevgili çocuklar Rabbim cıvıltınızı, heyecanınızı, sevincinizi hiç eksik etmesin. Sizler bizim için çok önemlisiniz. Çünkü sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Ülkemiz her alanda çok büyük bir değişiğim yaşıyor. Tabi sizi en çok eğitim ilgilendiriyor. Bizim okuduğumuz okullardan çok daha iyi imkânlara sahipsiniz. Allah'ımıza şükürler olsun her tarafta okullar var, derslikler var, spor salonları var. Sizlerde bu okullarda daha iyi bir Türkiye'yi kurmak için çalışacaksınız, çalışmalısınız” dedi.
Türkiye’nin bu günlere kolay gelmediğini, bu günlerin kıymetinin bilinmesi gerektiğinin altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “İçinde huzurla yaşadığımız, umutla yaşadığımız, geleceğe güvenle baktığımız bir Türkiye'yi sizler inşa edeceksiniz. Bizler onların tohumlarını atıyoruz. Bundan daha iyisini inanıyorum ki sizler başaracaksınız. Milletimizin en önemli gücü, en önemli zenginliği sizlersiniz. Sizin de bunun farkında olmanız lazım. Siz bunları yapacaksınız, buna yürekten inanıyorum” diye konuştu.

ÇOCUKLAR KÜLCÜ’YLE FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK İÇİN SIRAYA GİRDİ
Çocuk iftarına katılan çocuklar, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye büyük ilgi gösterdi. İftar saati öncesinde ve sonrasında kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen çocukları kırmayan Başkan Külcü, çocuklarla sohbet etmeyi de ihmal etmedi.

BALONLARIN EFENDİSİ, TÜM ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİ
Çocuklar, iftar programının sonunda Balonların Efendisi’nin kendileri için yaptığı gösteriyi büyük bir dikkatle izledi.
Özellikle uzun balonları kullanarak görsel şölene dönüştüren, balonlardan her türlü şekli yapabilen Balonların Efendisi, İmam Hatip Lisesi bahçesini dolduran binlerce çocuğa keyifli bir gösteri sundu.
Balondan yaptığı figürleri iftara gelen çocuklara hediye eden Balonların Efendisi, gösterisinin sonunda çocuklar tarafından coşkuyla alkışlandı.

AK SARAY’IN İMAMI’NDA KUR’AN ZİYAFETİ
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi İmam Hatib’i Mehmet Bilir, Çocuk İftarında Kur’an-ı Kerim ziyafeti sundu.

Daha önce iki kez Kur’an-ı Kerim okumada iki kez dünya 2.si olan Mehmet Bilir, iftar alanını dolduran binlerce çocuğu adeta mest etti.
Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Türkiye 1.si Habib Deveci de sesiyle dinleyenleri büyüledi.