Çorum Belediyesi’nin Muharrem ayı dolayısıyla geleneksel hâle getirdiği aşure dağıtımı gerçekleştirildi.

Muharrem ayı nedeniyle Belediye tarafından şehrin 6 farklı noktasına kurulan çadırlarda yaklaşık 15 bin adet aşure ikram edildi.

Çorum Belediyesi, bu yıl aşure dağıtımı için Belediye yanı, Milönü, Yunus Emre Parkı Yanı, Özdoğanlar Sineması Yanı, Huzur Cami, Yazıçarşı Kavşağı’nda olmak üzere 6 değişik noktaya çadırlar kurdu.

Belediye Başkanı Zeki Gül, Belediye önündeki etkinliğe katılarak vatandaşlara bir süre aşure dağıtımı yaptı.

GÜL: ZALİMLERİN YERİ YEZİDİN YANIDIR

Vatandaşlar Belediye Başkanı Zeki Gül’ün elinden aşure alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Aşure dağıtımının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Zeki Gül, “Hz. Hüseyin efendimizin ve 72 ehlibeytin şehit edilişinin yıl dönümünde aşure gününde beraberiz. Burada amacımız vatandaşlarımızla sadece aşure yemek değildir. Amacımız zulme ve zalimliğe karşı büyük bir mücadelenin başkaldırdığının sembolü olan, zalimler karşısında boyun eğmeyen Hz. Hüseyin efendimizi anmak ve Ehlibeyt sevgimizi pekiştirmektir. Dünyada ki tüm mazlumlara işkence edenlerin, onları katledenlerin yerinin yezidin yanıdır. Zulüm görenlerin yeri ise Hz. Hüseyin’in, Hz. Hasan’ın, Hz. Ali’nin ve Hz. Muhammed’in yanı olduğuna inanıyorum ” dedi.