Çorum İl Jandarma Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan bedelli erler için bugün yemin töreni düzenlendi.

İl Jandarma Komutanlığı kışlasında düzenlenen yemin törenine Vali Mustafa Çiftçi, Van Valisi Murat Zorluoğlu, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Abdurrahman Başbuğ, daire amirleri ve asker aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan törende askerler, ellerini Türk bayrağı ve silah üzerine koyarak yemin ettiler.

Yemin töreninin ardından birliğe ilk teslim olan, eğitim ve sporda başarılı olan askerlere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Törende bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı J. Alb. Abdurrahman Başbuğ, her anne ve babanın evladının askerlik yaptığını görmek ve bununla gururlanmak istediğini belirterek, bu kutsal ocağa adım attıktan evlatlarının anne ve babaların yanı sıra milletin ve kendilerinin gurur kaynağı olduğunu söyledi. 
Yemin eden askerlere seslenen J. Alb. Abdurrahman Başbuğ, “Bundan sonra hayatınız boyunca vatan savunmasında size verilecek görevleri yapabilecek temel becerileri kazandınız. Biraz önce milletimiz ve bağımsızlığımızın simgesi şanlı bayrağımızın üzerine el koyarak silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek gerektiğinde cumhuriyet, vatan ve vazife uğrunda seve seve canınızı vereceğinize dair namus ve şerefiniz üzerine ant içtiniz. Vatan görevi en kısa ve öz ifadeyle kan ile kazanılmış toprakların kan ile savunulması ile olup ant içmekte bu kutsal vatan görevini en iyi şekilde yapılması için namus vermektir. Yemininizin teminatı şerefiniz bedeli de gerekitğinde vatan uğuruna canını seve seve feda etmenizdir. İçtiğiniz bu ant vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup dürüstlüğün ve mutlak itaatin simgesi aynı zamanda kahraman Türk ordusuna mensup bir asker olduğunuzun kabul belgesidir” dedi. 

Protokol konuşmaların ardından askerler, aileleriyle kucaklaşarak hasret giderdiler.