HABER: ÇAĞRI UZUN
Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Hitit Üniversitesi ve Çorum Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen “Çorum için bir projem var” adlı projenin örnek bir proje olduğunu iletti.
Bugün Turgut Özal İş Merkezi Toplantı Salonu’nda yapılan imza töreninde konuşan Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, üniversitelerin günümüzde sadece kendi içiyle sınırlı kalmadığını, toplumla birlikte şehir için güzel işler başarmaya çalıştıklarını söyledi. Belediyelerle yapılan işbirliği sonucunda şehir sorunlarının çözümü noktasında ideal bir fırsat elde edildiğini dile getiren Baykam, proje kapsamında toplamda 7 projenin Çorum Belediyesi tarafından destekleneceğini açıkladı.
Baykam, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Üniversiteler günümüzde artık bilimsel eğitimin ve aktivitelerin kendi içinde yürütülüp, sadece öğrencilerin eğitildiği yerler olarak kalmayıp, bulunduğu toplumla bilimsellik temelinde gelişmişlik ve yenilikler içeren hizmetleri de paylaşan kuruluşlar olarak kabul görmektedir. İşte bu bağlamda üniversite ile özel ve kamu kuruluşları, sanayi ve sektör ilişkileri önem arz etmektedir. Bulunduğu şehre olan sorumluluğu da göz önüne alındığında üniversitelerin ve belediyeler ile işbirlikleri, problemlere yönelik yeni bilimsel normlarda çözüm arayışları için ideal bir fırsattır.

7 PROJEYE BELEDİYE DESTEĞİ
Çorum’un problemlerinin çözümü, belediye tarafından yürütülen hizmetlerin etkinliğinin, verimliliğinin ve kalitenin arttırılması, kentin tarihi ve kültürel mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması, sosyal ve kültürel hayatın geliştirilmesi ile ilgili üniversitemiz akademisyenleri tarafından projelendirilen ve Çorum Belediyesi tarafından desteklenmekte olan proje sayısı böylece 7 olacaktır.

ÖRNEK PROGRAM
Şehir ve üniversite için faydalı olacak her faaliyette işbirliği içinde olan üniversitemiz ile Çorum Belediyesi bu projeyle de gerçekten örnek bir program gerçekleştirmektedir.”