Çorum İl Koordinasyon Kurulunun 2019 yılı 2. toplantısı dün gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Recep Yüksel’in başkanlığında Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda Karayolları Bölge Müdür Vekili Haydar Kopya ve DSİ 5.Bölge Müdür Yardımcısı Sadettin Ceylan sunum gerçekleştirdi.

Toplantıda taleplerini ileten İskilip Kaymakamı Beyazit Bestami Alkan,Oğuzlardan başlayarak tekrar Çorum ile İskilip Karayoluna bağlanmak üzere bir yol talebini Karayolları Bölge Müdür Vekili Haydar Kopya’ya iletti.

Uğurludağ Belediye Başkanı Remzi Torun, Çorum, Uğurludağ, İskilip ve Bayat’ı kapsayan karayolunun 5 yıldır perişan ettiğini kaydederek, ayrıca Çorum-Uğurludağ yolundaki kot seviyesi ve yaşanan kazalara da değindi.

İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük ise İskilip-Çorum Karayoluyla ilgili olarak taleplerini ileterek, Oğuzlar ve İskilip’i birbirine bağlayacak olan Sahil yoluyla alakalı olarak tekrar girişimlerin yapılmasını istedi. Tımarlı sulama projesi ve Derekargı sulama havzası konusunda da bilgi istedi.

Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın da Karadeniz-Samsun’u İskilip üzerinden Ankara’ya bağlayacak olan Nato yoluyla ilgili olarak bilinen yolun bitirilerek ulaşıma kazandırılmasını istedi. Sulama ve gölet konusunda Uğurludağ ve Dodurga’ya verilen sözlerin yerine getirilmesini isteyen Aydın, toplulaştırma faaliyetlerinin de ön plana alınarak ona göre hareket edilmesini de istedi.

Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü ise İskilip, Bayat ve Çankırı arasında yapılan yolun tekrar ele alınarak yapılmasını ve Bayat Devlet Hastanesine ulaşım için bir yaya kaldırımı yapılması taleplerini iletti. Ünlü, Akseki ve Kayabüget göletleriyle ilgili bilgi isterken, Bayat Çayı üzerindeki taşkın koruma alanında projesi biten alanın bu yıl ihale edilmesini istedi.

Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım da, Oğuzlar ve İskilip’i birbirine bağlayacak olan Sahil yolunun yapılmasının gerekliliğini anlatarak, Dodurga ve Oğuzlara giden yolların heyelan bölgesi olmasından dolayı sık kazaların yaşandığını buralarda çalışmanın yapılmasını talep etti.