Türk-İş Çorum İl Temsilcisi Sefer Kahraman, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın asgari ücret tespit komisyonunda yaptığı konuşmanın bazı kişiler tarafından bilinçli olarak saptırıldığını söyledi.

Ergün Atalay’ın açıklamasını, “Fransa’daki olayları örnek göstererek hükümeti tehdit ediyor” şeklinde yorumlanmasına Türk-İş cephesinden tepki geldi.

Türk-İş’in bugüne kadar olduğu gibi bu günden sonrada devletinin, ülkesinin ve bayrağının yanında olmaya devam edeceğini söyleyen Türk-İş İl Temsilcisi Sefer Kahraman “Ergün Atalay’ın algı operasyonuna kurban gitmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Asgari ücret artışıyla ilgili de görüşlerini açıklayan Türk-İş İl Temsilcisi Sefer Kahraman, “İnsanların geçinebileceği rakamların verilmesini bekliyoruz” dedi.

Sefer Kahraman, yayınladığı açıklamasının devamında şunları kaydetti;

“TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'ın Asgari Ücret Tespit Komisyonunda asgari ücrete İlişkin bazı açıklamalarının amacından saptırılarak başka yerlere çekilmesinin akıl fakirliği olgundan ibarettir.

Türkiye'nin en büyük işçi hareketinin mesnetsiz haberlerle karalanmaya çalışıldığının altını çizerek algı operasyonları, istismar ayıpları, aldatma ve kandırma mekanizmalarının boş durmadığı bir kez daha kirli yüzünü göstermiştir.

"Yeri geldiğinde davası için taş olan, ulvi bir gayenin hizmetinde bunu en büyük şeref sayan, ülkesinin geleceği için yerli ve milli duruş sergilemekten geri adım atmayan Türk-İş ve onun Genel Başkanına yöneltilen iftiralar toplumsal kutuplaşmayı keskinleştirmeye hizmet etmektedir. Bugün milli birlik ve bütünlüğümüzün iç ve dış kaos faillerince çevrelendiği, her zamankinden daha çok kenetlemeye ihtiyacımızın olduğu alaca karanlık bir dönemde anlamsız nefret dilini kullananların hangi amaca hizmet ettiklerini açıkça merak etmekteyiz. Yüzümüzün "selfe"sini çekmeye bu kadar rağbet ettiğimiz bir yüzyılda bu iftiraları atanlar acaba vicdanlarının "selfe"sini çekmeyi hiç düşündüler mi?... Buradan ihtiraslarını ve emellerini paragraflara, satır aralarına kurnazca sıkıştırmaya çalışanlara sesleniyoruz, ortalıkta terazilerin cazgır pazarcılar gibi savurup duranların kantarı milyonlarca işçinin kaderini belirleyemez. Çalışma koşullarının her geçen gün daha da ağırlaştığı, geçim derdinin çekilmez hale geldiği ve milyonların beklentisi olan asgari ücret belirleme sürecinde Türk-İş’in tavrı ve kararlı tutumunu ortaya koyması ile aynı günlere gelen bu algı operasyonunu asla kabul etmeyeceğimizi doğru bildiğimiz yoldan da asla dönmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Asgari ücretten asla vergi alınmamasını iş verenlerin yükünün de hafifletilmesi gerektiğine inanıyoruz. Çorum Türk-İş Temsilciliği ve bağlı sendikalar olarak bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk-işimizin yanın da olmaya devem edeceğiz. Bu şaşı, sorunlu ve ibretlik bakışı 85 milyonluk Türk halkına havale ediyoruz."