Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Kayseri merkezleri uydudan yayın yapan TV1 televizyonun Haberin Merkezi programına telefon bağlantısı ile katılarak sunucu Yalçın Yoldaş’a, tamamlanan ve devam eden projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

“Vatandaşlarımızın, şehrimizin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında hizmetlerimize en iyi şekilde devam ediyoruz” diyen Belediye Başkanı Zeki Gül, “Çorum’un gelişmesine katkı sağlayan projeleri bir bir hizmete açıyoruz. Fiziki yatırımlarımızın yanında Sosyal Belediyecilik, Kültürel Belediyecilikle ilgili de çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi “Gönül Belediyeciliği” yapıyoruz. 260 Bin insanımızın duasına takdirine mazhar olmaya gayret ediyoruz. Şehrin çehresini değiştiren Çorum’a değer katan birçok projeye imza attık. Alt - üst yapı, şehir estetiği, kültür ve sosyal yatırımlarımızla şehrimiz büyük bir gelişim gösterdi. ” şeklinde konuşarak konuşmasına şöyle devam etti; 

PRESTİJ ESER KENTPARK

Toplumun her kesimine, hitap eden KENTPARK projemizi geçtiğimiz günlerde yapımını tamamladık. Kentparkımızın resmi açılışı için Sayın Cumhurbaşkanımıza davetimizi ilettik. İnşallah Cumhurbaşkanımızın da teşrifleriyle 212 bin 500 metrekarelik bir alanda inşa ettiğimiz Kentparkımızı hizmete açacağız. Şehre değer ve estetik katan belediyecilik anlayışımızı yansıtan Kentpark’a hemşehrilerimiz yoğun ilgi gösteriyor.

KENDİ ENERJİMİZİ KENDİMİZİ ÜRETİYORUZ

Vizyoner belediyecilik anlayışımızın eseri olarak hem belediye kaynaklarımızı daha iyi kullanmak hem de yenilenebilir bir enerji kaynağından üretim yaparak ülke ekonomisine katkı sağlamak düşüncesiyle 4 adet birer megavatlık rüzgâr türbinleri monte ettik. Enerji üretimine başladık. Rüzgâr Enerji Santralimizde bu güne kadar 1 milyon 850 Bin TL’lik enerji ürettik. Yıllık 6 ila 8 milyon arasında bir gelir hedefliyoruz.

ÇORUM CANLI HAYVAN TİCARETİNİN MERKEZİ

Şehrimize, yeni ve modern bir hayvan pazarı inşa ettik. Yeni yaptığımız hayvan pazarını çiftçilerimizin her türlü ihtiyacını karşılayacak şekilde inşa ettik. İçerisinde otelinden tutun da lokantasına, bankasından tutunda mezbahasına kadar tüm donatılar var. Hayvan pazarımız sadece Çorum’un değil aynı zamanda canlı hayvan ticaretinin merkezi konumundadır. 

ÇORUM TEMİZ ŞEHİR

Şehir temizliği konusunda güzel bir imajımız var. Bu imajı daha güçlendirmek için çevre sağlığını korumaya yönelik yatırımlar yapıyoruz. Bu yatırımlarımızdan en önemlisi de Katı Atık Bertaraf Tesisimizdir. Tesiste atıklar nihai olarak imha ediliyor. Çevreye zararsız hale getiriliyor. Haşere oluşumunun, yer altı sularının kirlenmesinin çevreye kötü koku yayılmasının önüne geçiyoruz. Burada sadece şehir merkezimizin değil ilçe ve beldelerimizdin de katı atıkları bertaraf ediliyor.

2018 YILINDA 80 KM ALTYAPI YAPIYORUZ

Bir şehrin yaşam konforunu artıran ya da o şehri yaşanmaz kılan en önemli etken, altyapı ve üst yapı hizmetlerinin yeterliliğidir. Dönemimizde asfalt ve yağmur suyu şebekesi başta olmak üzere altyapı hizmetlerine büyük önem verdik. 2018 yılında su-kanalizasyon ve yağmur suyu olmak üzere 80 km altyapı çalışması yapıyoruz. Sadece bugünü değil geleceği düşünerek bu çalışmalarımızı yapıyoruz.

DEĞERLERİNE BAĞLI BİR BELEDİYEYİZ

Değerlerine bağlı bir Belediye olarak, sosyal, kültürel ve sportif anlamda yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Hemşehrilerimizi ata sporumuz binicilikle tanıştırmak, at sevgisini çocuklarımıza kazandırmak için Binicilik Tesislerini şehrimize kazandırdık.

Fiziksel zihinsel veya duyusal sorunu olan kardeşlerimiz, dezavantajlı gruplarımız da öncelikli olarak buradan faydalanabilecekler. Toplumun tüm kesimlerine sosyal hizmet verecek olan bir tesis inşa ettik. Geçtiğimiz günlerde ihaleyi kazanan firma ile işletme sözleşmesini imzaladık. Kısa süre içerisinde hemşehrilerimize hizmet vermeye başlayacak.

ÇORUM’U SPOR KENTİNE DÖNÜŞTÜRDÜK

Şehrimizde bu zamana kadar görülmemiş spor yatırımları yaptık. Çorum’u adeta bir spor kentine dönüştürdük. Spor yatırımlarımız arasında, 15 bin kişilik tamamı kapalı tribünlü bir stadyum var. Stadyum projemizin %90’ını tamamladık. Ligin ikinci sezonuna yetiştirmeyi hedefliyoruz. İn­san­la­rı­mı­zın spor yap­ma imkânı bu­la­bi­le­ce­ği, spo­ru ya­şam bi­çi­mi ha­li­ne ge­ti­rebilecekle­ri mekânla­rı şeh­ri­mi­ze ka­zan­dır­dık. Ulukavak ve Kale Mahallelerimize mahalle spor salonu inşa ettik. Yakın zamanda mahalle spor salonlarımızı hizmete açacağız. Bunların yanında şu an hizmet veren Masa Tenisi Eğitim Merkezi, Güreş Eğitim Merkezi, Belediyespor Tesisleri, çok amaçlı spor Salonlarımız belediyemizin önemli spor yatırımları arasında. 4 bin 840 kişilik 25 bin metrekare alana sahip spor salonu inşaatımız devam ediyor. Ulusal ve uluslararası müsabakaların yapılabileceği muhteşem bir spor kompleksini şehrimize kazandıracağız.

15 TEMMUZ’U UNUTMAYACAĞIZ UNUTTURMAYACAĞIZ

15 Temmuz hain darbe girişimini unutturmamak için Şehitler Müzesi inşa ettik. Müzemizde 12 Çorumlu şehidimiz ve Şehit Ömer Halisdemir’in heykelleri ve özel eşyalarını sergiliyoruz.

15 Temmuz Şehitler Müzemizi yapmamızdaki asıl amacımız istiklâl ve istikbalimize yapılan saldırıyı unutturmamaktır. Vatandaşlarımız; o gece memleketimize ve milletimize nasıl bir tuzak kurulduğuna, müzemizde yakından şahit oluyor. 15 Temmuz Şehitleri Müzemizi bütün öğrencilerimiz vatandaşlarımız ziyaret ediyor.

DAVA ŞUURUNDA HER ZAMAN CUMHURBAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ

AK Parti Genel Merkezimizin aldığı karar ile aday adaylık sürecinde, mevcut tüm il başkanları, ilçe başkanları, il ve ilçe belediye başkanlarının müracaatı alınmayacak. Biz görevimizi en güzel şekilde yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız tarafından aday gösterilirsek görevimizi en güzel şekilde yapmak için gayretimiz devam edecek. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yol arkadaşlığı bizim için çok önemli. Dava şuuruyla her zaman Cumhurbaşkanımızın yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz”