Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, son 11 yılda Çorum’a 647 milyon TL’lik devasa bir yatırım yaptıklarını ve hız kesmeden yatırımlarına devam edeceklerini ifade etti.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca, “Çorum iline yaptığımız yatırımlar arasında yer alan ve Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanan Çorum İçmesuyu Projesi’ni hizmete sunduk” diye konuştu.

ÇORUM’UN İÇMESUYU İHTİYACI KARŞILANACAK
Çorum İçmesuyu Projesi ile şehir merkezinin içme ve kullanma suyunun karşılandığının altını çizen Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Hatap Barajı’ndan aldığımız yılda 4,64 milyon m3 içme suyunu, isale hattı ve terfi merkezi ile Çorum şehir merkezine ilettik” dedi.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca, “ Proje kapsamında yer alan Çorum Alaca içmesuyu isale hattının inşaatını tamamladık. Günlük kapasitesi 10 bin m3 olan Alaca içmesuyu arıtma tesisinin ise inşaatına devam ediyoruz” diye konuştu.

“ÇORUM’A MENBA KALİTESİNDE SU VERİYORUZ”
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Çorum İçmesuyu Projesi’nin tamamlanmasıyla birlikte şehre artık menba kalitesinde su veriyoruz. Bundan sonra da Çorum’a dev içmesuyu tesisleri kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.
Bu arada; Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı DSİ’nin Çorum’daki 11 yatırımı için 18 Mart 2014 Salı günü (yarın) toplu temel atma töreni düzenlenecek.
Temel atma törenine Bakanlık Müsteşarı Çorumlu hemşehrimiz Lütfi Akça da katılacak.