Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, geleceğe sağlıklı ve güçlü nesiller bırakmak adına dünyada örnek kuruluşlardan biri olan Yeşilay’ın çalışmalarını överken, bu mücadelenin sadece bir kuruma bırakılmaması gerektiğini ve bu konunu toplumun tüm bireyleri için toplumsal bir görev olduğunu açıkladı.

1-7 Mart Yeşilay Haftası kapsamında bir kutlama mesajı yayınlayan Vali Mustafa Çiftçi, ülkemizin en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan Yeşilay’ın bağımlılıkla mücadelede dünyaya örnek çalışmalar yaptığını, alkol, uyuşturucu madde, sigara ve teknoloji bağımlılığıyla istikrarla, samimiyetle ve bilimsel metotlarla mücadele ettiğini bildirdi.

Vali Çiftçi mesajında şu görüşlere yer verdi: “Ülkemizin sağlıklı bir geleceğe sahip olması için çocuklarımızı ve gençlerimizi tehlikeye sürükleyebilecek bağımlılıkla ve zararlı alışkanlıklarla mücadele etme, devletimizin de önemli bir vazifesidir ve bu mücadelede çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülecektir. Geleceğin teminatı çocuklarımız ve gençlerimizin sağlıklı fertler olarak yetişmesi, güçlü bir toplum, sağlıklı ve bilinçli bir nesil için insanımızın her birine de ayrı ayrı sorumluluklar düşmektedir. Sigara, alkol ve uyuşturucu kullanan kişinin kendisine, ailesine ve topluma zarar verdiğini, el birliğiyle, önce çocuklarımızdan başlayarak, gençlerimize ve toplumun tüm kesimlerine anlatmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Yeşilay’ımızın kuruluşunun 99. yılını, bu uğurda bağımlılıkla mücadelemizde özverili çalışmalarda bulunan tüm kurum ve kuruluşlar ile bu kutlu mücadeleye gönül verenlerin Yeşilay Haftası’nı tebrik ediyorum. Tüm Çorumlulara sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam temenni ediyorum”