Çorum Belediyesi'nin öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği'nin (TAP) birlikte düzenlediği okullararası atık pil toplama kampanyasında bu yıl 664 kg atık pil toplandı.
65 okulun katıldığı anlamlı kampanyanın sonuçları anlamlı bir günde, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde açıklandı. Kampanya sonucunda öğrenci başına düşen atık pil miktarına göre 307 kg pil toplayan Mimar Sinan İlköğretim Okulu birinci, TOKİ Şehit Onur Bakbak Lisesi ikinci, Bahçelievler İlkokulu ise üçüncü oldu.

Dereceye giren okullar için Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde düzenlenen ödül törenine Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Belediye Temizlik İşleri Müdürü İdris  Özyılmaz, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda çevreye duyarlı öğrenci katıldı.
Az ya da çok demeden daha temiz bir dünya için katkı yapan öğrencileri kutlayan Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, "Bu kampanya bizim düzenlediğimiz ikinci kampanya. Belediye olarak gençlerin çevre duyarlılığını geliştirmeyi hedefliyoruz. Gençlerin çevremize ve ortak geleceğimize göstermiş oldukları hassasiyet çok önemli. Doğanın bir kuralı vardır. Yaptığınız bir iyilik daha büyük bir iyilik olarak size dönecektir" dedi.

Gençlerin, geleceğin teminatı ve emanetçileri olduğuna dikkat çeken Candan, "Sizlerin şimdiden sorumluluk almanız gerekiyor. Görüyorum ki aldığınız sorumluluğu başarıyla yerine getirdiniz. Bu kampanyanın sonuçlanması ile sorumluluğunuz bitmedi. Sizler pilleri toplamaya, çevremizi kirletmemeye, kirletenleri de uyarmaya devam edeceksiniz" diye konuştu.

CANDAN, 50 KG PİL TOPLAYAN ÖĞRENCİYİ TEBRİK ETTİ
Törende gençlerle bol bol sohbet eden Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Mimar-Sinan İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Gökmen Özdülger'in tek başına 50 kg pil toplandığını öğrendi. Okulunun birinci olmasında büyük rolü bulunan Gökmen ile yakından ilgilenen Candan, "Seni kutluyorum. Bütün çocuklarımıza seni örnek gösteriyorum. Senin gibi duyarlı bir öğrenciyi ayrıca ödüllendirmek istiyorum" dedi.

Törenin ardından birinci olan Mimar-Sinan İlköğretim Okuluna masa tenisi seti, ikinci olan TOKİ Şehit Onur Bakbak Lisesi'ne futbol seti, üçüncü olan Bahçelievler İlkokuluna ise satranç seti hediye edildi. Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ise gençlerin belediyeden taleplerini dinleyerek, hatıra fotoğrafı çektirdi.