Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ankara adayları Mansur Yavaş’la ilgili algı yaratılmaya çalışılırken, Çorum adayı ile ilgili belgelere bakılmadığını söyledi.

CHP’li Torun, Çorum’da partisini ziyaret ederek, bir basın toplantısı düzenledi.

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, Belediye Başkan Adayı Özgür Kılıç, Belediye Meclis üyesi adayları ile parti yöneticilerinin hazır bulunduğu toplantıda genel siyasete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Seyit Torun, yerel seçimlerin genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacağı algısına dönüştürüldüğünü, kullanılan ayrıştırmacı dilin rahatsız edici ve gönülleri yaraladığını belirtti.

Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini, mutfakta yangın olduğunu, her geçen gün ciddi sorunlarla karşı karşıya kalındığını ifade eden Torun, CHP olarak derslerine iyi çalıştıklarını, aylar öncesinden ulusal ve uluslararası düzeyde çalışma yaparak krizin daha fazla derinleşeceği uyarısında bulunduklarını, 13 maddelik öneri paketi sunduklarını dike getirdi.

Hukukun üstünlüğü ve birinci sınıf demokrasinin tesisi, üretim ekonomisi ve sosyal devlet olma ilkesinin hayata geçirilmesi gerektiğini kaydeden Seyit Torun, tarım ve sanayide kayıpların devam ettiğini, Çorum’un tarım faaliyetleri yüksek il olmasına rağmen durumunun ortada olduğunu dile getirdi. Torun, sorunların çözümünün tek adresinin CHP olduğunu savundu.

ÖNCE KENDİ ADAYLARINA BAKSINLAR

Yerel yöneticiliğin çok farklı olduğunu anlatan Torun, “Belediye başkanı şehrini insanını sevecek. İnsanların sorununu yüreğinde hissedecek, çözüm üretecek. Proje kağıt üzerinde yapılır. Mesele sorumluluk hissedip gereğini yerine getirmek.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Ankara Büyük şehir Belediye Başkan Adayımız ile bir senet olayı üzerinden açıklama yapıldı. Artık o kadar çaresizler ki; sahte belgelerle, para vererek, bir şekilde farklı yöntemleri kullanarak algı yaratmaya çalışıyorlar. Ne kadar ne yaparlarsa yapsınlar asla başarılı olamazlar. Bizim hiçbir adayımızda leke bulamazlar, onlar kendilerine baksınlar. Kendileri şu anda Çorum’un da dahil olduğu bir belgeye baktılar mı? Üzerinde resmi imzaların olduğu, adalet ve hukuk tarafından da ispatlanmış belgeye bakmıyorlar mı? Çorum’a bakmıyorlar Ankara’ya iftira atıyorlar. Bu anlayıştan bir şey olmaz” dedi.

MARTIN SONU BAHAR VE ÇÖZÜM CHP

Seçmene çağrıda bulunan Torun, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Türk milleti düşünecek, bakacak. 5 yıl beni kim yönetecek? CHP’li belediyeler ile AK Partili belediyelerin karnesine bakacak. CHP’de özgürlük, huzur, sevgi, saygı ve kardeşlik var. En büyük projemiz bir arada huzurlu ve birlikte yaşama gayretimizdir. Üreten ve aile ekonomisine katkı sunan belediye anlayışı. Şeffaf, hesap verebilen, topladığı her kuruşun hesabını yapan ve halkına hesap veren bir belediyecilik anlayışı. Ayırt etmeden kucaklayan belediyecilik anlayışı.

31 Mart’ta Çorum’da yeni bir sayfa açılacak. Özgür Kılıç kardeşim 1 Nisan’da mazbatasını alarak ‘bismillah’ deyip başlayacak. Güneş o sabah başka olacak. Martın sonu bahar olacak. Çorum’da kır çiçekleri açacak. Güzel, kahraman Çorum hak ettiğini alan bir Çorum haline gelecek. Çorumlulara güveniyorum. 1 Nisan sabahı güzel bir Türkiye’de uyanmak dileğiyle saygılar sunuyorum.”

CHP’li Torun basın toplantısının ardından Gazi Caddesi’nde esnafları ziyaret ederek, Mecitözü ilçesine hareket etti.

Kaynak: corumpost