Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, öğrencilere geçtiğimiz yıllarda toplam 76 bin 500 tatil kitabı dağıttıklarını belirterek, bu sene 13 bin 500 kitap hediye edeceklerini bu sene ile birlikte bu sayıyı 90 bine tamamlayacaklarını vurguladı.
İstiklal İlkokulu’nda gerçekleştirilen tatil kitabı dağıtımında konuşan Külcü, çocukların tatilde bir yandan eğlenerek, oyun oynayarak, güzel vakit geçireceklerini, bir yandan da eğitimin süreklilik arz eden bir çalışma olmasından dolayı kitap okumaları gerektiğini ifade etti.
Külcü, “Bir yandan bizim yaptığımız bu çalışmalar bir yandan Milli Eğitim Müdürlüğü’nün marifeti ile eğitim döneminin başında dağıtılan kitaplar bir yandan çocuklarımızın eğitim kalitesini yükseltmek onların öğrenime kabiliyetlerini güçlendirmek bir yandan da aile bütçelerine esasında bir katkı sağlamayı da amaçlamış oluyoruz. Hem maddi anlamda bir katkıyı sunarken hem de devletin şefkatli merhametli yüzünü devletin vizyonunu da bu şekilde göstermiş oluyoruz” dedi.
Külcü, tüm öğrencilere iyi tatiller dileyerek, konuşmasında şunları söyledi:
“On sene önce şu anda Çorum Park diye adlandırdığımız eski Kültür Sitesi önünde kitap satılırdı, çocuklar okudukları kitapları satıp oradan para kazanmak için çabalarken birçok öğrencimiz de kitap toplamak için uğraşırdı ki Türkiye bunlardan kurtuldu. Bunlar bizim memnuniyetimiz. Devletimizin bunu yapmasından dolayı mutluyuz. Devletimiz milletimiz adına bir gurur olarak bunu ifade ediyoruz.
Bir yandan müfredat ile ilgili çalışmalar yapılırken bir yandan da yavrularımızın daha güzel fiziki mekânlarda bu işleri yapmaları bizim için çok önemli. Çünkü biz 50 kişilik sınıflarda okuduk. Bunun yerine artık 20-30 kişilik sınıflar var. Bu da yine Türkiye’nin yakalamış olduğu standardın bir ifadesidir. Bu da hepimiz adına keyif verici bir durum. Bu günümüz dünden güzel olduğu gibi yarınlarımız da bugünlerimizden daha güzel olacak. Bizim sizden istediğimiz beklediğimiz tatil bitene kadar bu kitapları okumanız okulla ilişkinizi bu şekilde devam ettiriyor olmanızdır. Kitap okumaya ara vermeden geri buraya gelmelisiniz. Mahallelerinizde gençlik merkezlerimiz var sizler için de çalışıyorlar, oralara gidin devam edin.”