Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İTÜ Geomatik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yanalak ve Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Gülal ile birlikte Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’yı ziyaret etti.
Ziyarette; 19-21 Ekim 2016 tarihleri arasında Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek 8. Ulusal Mühendislik Ölçmeleri Sempozyumu hakkında fikir alışverişi yapıldı.
Prof. Dr. Alkan, konuların sadece bilim adamları tarafından değil, bir fiil uygulayıcılar tarafından da tartışılarak, tecrübelerin paylaşılmasına vesile olan ve 2003 yılından bu yana her iki yılda bir düzenlenen sempozyumun, mühendislik ölçmeleri konusunda ülkemizde yapılan uygulamaları ve deneyimleri paylaşmak, uygulayıcıların karşılaştıkları sorunları ortaya koymak, üniversite ve uygulayıcı kurumların işbirliğini artırmak temel amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ise sempozyumun şehircilik ve şehir planlaması açısından önemli bir yol haritası olduğunu ifade ederek ziyaretlerinden dolayı Prof. Dr. Alkan ve beraberindekilere teşekkür etti.