Çorum’un en büyük camisi olarak inşa edilen Akşemseddin Cami, kılınan Cuma Namazı ile birlikte ibadete açıldı.
Edirne’deki Selimiye Cami’nin bir emsali olarak yapılan Akşemseddin Cami, Çorumlulara kapılarını açtı.
Türkiye Diyanet Vakfı, Akşemseddin Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Çorum Belediyesi ve hayırseverlerin katkıları ile tamamlanan camide bugün itibariyle ibadet başladı.  Kılınan Cuma Namazı ile birlikte halkın hizmetine sunulan camide toplam 5 bin kişi aynı anda namaz kıldı.
Cuma Namazına; Vali Ahmet Kara, AK Parti Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Milletvekili Dr. Cahit Bağcı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Müftüsü Mehmet Âşık, Belediye Başkan Yardımcıları, bazı daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Namaz kılmak için camiye gelen vatandaşlar yoğunluk sebebi ile kapıdan dönerek başka camilere gitmek zorunda kaldı.
 
5 bin kişi kapasiteli caminin dışına halılar serildi ve daha çok vatandaşın ibadet etmesi sağlandı. Öte yandan Cuma Namazı çıkışında açılışa özel olarak vatandaşlara lokum ikram edildi.

20 MİLYONA MAL OLDU
Vatandaşların bağışlarıyla inşaatına başlanan ve daha sonra Belediye tarafından yapımı tamamlanan cami 20 milyon TL’ye mal oldu. Akşemseddin Cami, 2 bin metre kare kapalı alana sahip.
 
Camide 3 bin 500 kişi aynı anda namaz kılabiliyor. Cenaze namazlarının kılındığı alanla birlikte bu sayı toplamda 5 bini buluyor. Kütüphane, Kur’an kursu, eğitim odaları, imam odası gibi bölümleri de bulunan caminin 250 araçlık kapalı otoparkı bulunuyor.