Cuma günleri Mimar Sinan, Perşembe günleri Buharaevler ve Cumartesi günleri de Bahçelievler Mahallelerinde kurulan semt pazarlarının haricinde diğer pazarların geçici bir süreliğine durdurulduğunu söyleyen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, belirlenen üç pazarın sabit bir şekilde Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri (haftanın 3 günü) 10.000-19.00 saatleri arasında açık olacağını duyurdu.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, İçişleri Bakanlığı Genelgeleri ve İl Umumi Hıfzıssıhha kararları gereği alınan önlemleri şu şekilde sıraladı.

Pazar yerleri alanında sergi, tezgâh ve tahtalar arası en az 3 metre olacak şekilde yerleştirilecek.

Belirlenen Pazar yerleri haftanın 7 gününde geçici bir süre otopark kullanımına kapatılacak. Sadece Pazar amaçlı kullanılacak.

Pazarcı esnafı hijyen eldiveni ve maske takarak genel sağlık ve hijyen kurallarına uyacak.

Pazar yerlerine giriş esnasında pazarcı esnafı ve müşterilerin ateş ölçerlerle ateşlerli ölçülüp ilgili kuruma bildirilecek.

Semt pazarlarında sergi açan esnaf, faaliyet konularına göre eşit sayıda bölünecek, kendilerine gösterilen yerlerde satış yapacaklar.

Evrakları eksik olan, yanlış beyanda bulunan ya da verilen süre içerisinde kayıt açtırmayan satıcılara yer tahsisi yapılmayacak.

Belediyeye kaydı olmayan hiçbir esnaf Pazar içerisinde ve dışında faaliyet göstermeyecek.

Pazar yerlerine kontrollü giriş-çıkışı sağlamak için tüm alanlar demir bariyer veya farklı araç gereçlerle kapatılacak.

Pazar yeri alanlarına içerdeki esnaf sayısının en fazla iki katı vatandaş alınacak.