Çorum Barosu’nun Olağan Genel Kurulu Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.
Haftasonu  gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu’nda mevcut başkan Av. Turan Kalıpçı 237 oy alırken, rakibi Av. Özer Akpınar ise 181 oyda kaldı.
Önceki dönem Baro Başkanı Kenan Yaşar’ın Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmesinin akabinde Çorum Barosu Yönetim Kurulu’nun yapmış olduğu seçim ile yaklaşık 9 aydır Baro Başkanı olarak görev yapan Av. Turan Kalıpçı, bu sefer seçimle Çorum Barosu Başkanı oldu.
Mevcut Başkan Turan Kalıpçı ile Özer Akpınar’ın yarıştığı Baro Genel Kurulu, çoğunluğun sağlanmasının ardından başladı ve organ seçimleri ise Pazar günü gerçekleştirildi.
Divan Başkanlığı'nı Av. İbrahim Özyılmaz, katip üyeliklerini Av. Erkan Kabakçı, Av. Merve Menteş ve Av. Utku Singil’in yaptığı Genel Kurul’da Turan Kalıpçı ve listesi kazandı.

KALIPÇI:GÜÇLÜ BARO, ANCAK GÜÇLÜ AVUKAT İLE MÜMKÜN 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan Genel Kurul’da konuşan Kalıpçı, “Bilindiği üzere bir önceki Baro Başkanımız Sayın Kenan Yaşar’ın Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmesinin akabinde Çorum Barosu Yönetim Kurulu’nun yapmış olduğu seçim ile yaklaşık 9 aydır Çorum Barosu Başkanı olarak görev yapmaktayım. Bizler için Baro, mesleğin sorunlarının çözüm yeridir. Bizler için Baro, ülkemizin ve şehrimizin genel sorunlarından kopmadan önceliği avukatın sorunlarına veren meslek örgütüdür. Bilmekteyiz ki, güçlü Baro da ancak ve ancak güçlü avukat ile mümkün olabilecektir” dedi.

AKPINAR:AVUKATLIK ÇÖZÜM ODAKLI BİR MESLEK

Akpınar ise avukatlığın çözüme odaklı bir meslek olduğunu belirterek, “İnsanların, toplumun sorunlarını çözen, daha adil bir dünya için mücadele eden biz avukatlar maalesef mesleğimizin içinde bulunduğu sorunları ise çözemiyoruz.
Şimdiye kadar bu sorunları bizler için başkalarının çözmesini bekledik, asıl gücün kendimizde olduğunu ise görmedik, önemsemedik. Bizim sorunlarımızı bizden başka kimse çözmeyecek! Bizim artık bu gerçekle yüzleşmemiz ve zaman kaybetmeden harekete geçmemiz gerekmektedir.
İşte bu yüzden biz ekip olarak ‘birlikte başaralım’ diyerek yola çıktık. Yola çıkarken de tüm gücümüzü ve motivasyonumuzu mesleğimizden ve hukukun üstünlüğüne olan inancımızdan aldık.
Avukatlar olarak bizlerin birlikte hareket etmeyi öğrenmemiz, mesleki dayanışmayı güçlendirmemiz artık zorunluluk haline gelmiştir. Bu birlikteliği sağlamak da en başta meslek örgütümüz baroların görev ve önceliği arasında olmalıdır” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından yönetim ve denetleme kurulu raporları ile bilanço ve harcamalara ilişkin raporlar okunarak karara bağlandı.

GENEL KURULDA 442 AVUKAT OY KULLANDI

Genel Kurul’da Av. Turan Kalıpçı 237 oy ile yeniden Baro Başkanı seçilirken, Yönetim Kurulu Av. Filiz Gözübüyüklü, Av. Avni Zafer Yamaner, Av. Can Arslan Kayalar, Av. Ayşe Çifçi, Av. Bekir Çetin, Av. Tuğrul Damar, Av. Gamze Gizem Abuhanoğlu, Av. Feyza Dugan, Av. Abdulbaki Kartancı ve Av. Özge Kayar Bilir’den oluştu.
Baro Disiplin Kurulu’na Av. Adem İşli, Av. Kasım Özarslan, Av. Özlem Oral, Av. Yunus Emre Özdemir ve Av. Gizem Tosun Çan, Denetleme Kurulu’na Av. Kasım Aksoy, Av. Adem Oğuzhan Kaya ve Av. Cemile Merve Karakaya seçildi.