Çanakçı Köylüleri Yardımlaşma Derneği ve Köy Muhtarlığı tarafından organize edilen cem ve lokma paylaşımı, Çanakçı Köyü Cemevinde yapıldı.
Cem sırasında ülkemizde meydana gelen ve 11 ili derinden etkileyen deprem felaketinde hayatını kaybedenler ile Çanakkale şehitleri de anıldı.

SEMAH DÖNÜLDÜ, LOKMALAR PAYLAŞILDI
Dede Arif Demiral’ın önderliğinde yapılan cemde duaz-ı imamlar, gülbengler okundu, semahlar dönüldü, yezide lanet okundu.
Köy Muhtarı Gürbüz Yasakçı ve Çanakçı Köylüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Resul Yiğitoğlu tarafından organize edilen ve katılımın oldukça yoğun olduğu cem öncesi kurbanlar kesilerek lokma hazırlandı.

Kurban dualama ile başlayan buluşmada, semah ekibi gösterilerinin ardından Ozan Muharrem, Aşık İsmet ve Aşık Hüseyin’in deyişleri, duaz-ı imamları yer aldı.
Cem birleme ve lokma paylaşımının ardından program sona erdi.
Kurbanların ve lokmaların hazırlanması sırasında da köylüler yoğun çaba sarf etti.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU
Cem sırasında katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Arif Demiral Dede, tüm Alevileri yol ve erkânlarına sahip çıkmaya, Aleviliği doğru kaynaklardan en iyi şekilde öğrenmeye ve genç nesle aktarmaya davet etti. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Alevi dedesi Demiral, Abdal Musa Cemi’nin içeriğinden bahsetti.

Çanakçı Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Resul Yiğitoğlu ve Köy Muhtarı Gürbüz Yasakçı, cem ve lokma paylaşımına katkıda bulunan ve katılım sağlayan herkese teşekkür etti.