Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu, Hitit medeniyetinin başkenti Hattuşaş'a ait olup da yaklaşık 40.000 adet eserin dünyanın ve Türkiye'nin çeşitli müzelerinde sergilendiğini belirterek, bu eserlerin çıktığı yere yani Hattusas'a kazandırılması gerektiğini bildirdi.
Çorum Milletvekili Salim Uslu'nun başka illerde bulunan eserleri Çorum'a getirme çalışmasına destek verdiklerini açıklayan Tangazoğlu, "Her şey yerinde ve topraklarında güzeldir. Eserlerimizin Hattusas'a kazandırılması için tüm girişimlerimizi başlatacağız" dedi.
Başkan Tangazoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"İlçemiz tarihi ile göz dolduran bir medeniyete, Hitit medeniyetine başkentlik yapmış Hattusas antik kentini bulundurmaktadır.
Tarihi ve doğal güzelliklerimiz ile her zaman yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmekteyiz.
1900'lü yılların başından beri süre gelen kazı faaliyetleri ile Anadolu coğrafyasına ışık tutan eserlerimizin bir çoğu maalesef ki bugün olması gereken yerde yani ana vatanında bulunmamaktadır. Yaklaşık olarak 40.000 adet eserimiz dünyanın ve Türkiye'nin çeşitli müzelerinde sergilenmekte. Bu eserlerin çıktığı yere yani Hattusas'a kazandırılması gerekmektedir. Meclis İdare Amirimiz ve Çorum Milletvekilimiz Sayın Salim Uslu Beyefendinin girişimleri ile inşallah tekrar tarihteki ismimizi alacağız. Her şey yerinde ve topraklarında güzeldir. Eserlerimizin Hattusas'a kazandırılması için tüm girişimlerimizi başlatacağız. Bizim bu konuda her zaman yanımızda olan değerli milletvekillerimize teşekkür ederiz."