8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Çorum Kadın Meclisi tarafından Postane önünde bir basın açıklaması düzenlendi.

“8 Mart’ta ve her gün öldürülmediğimiz şehirler istiyoruz” temasıyla düzenlenen basın açıklamasında Kadın Meclisi adına konuşan Hilal Tekin, kadınların cinayetlerle, fiziksel, ekonomik, psikolojik ve cinsel şiddetle karşı karşıya olduğunu belirterek, “Haklarımıza yönelik saldırılara ve kadın düşmanlığına karşı dirençle mücadele eden kadınlar her yerde; sokakta, işte, okulda, her hanenin içinde öldürülmediğimiz şehirler istiyoruz” dedi.

2018 yılında 440, 2019’un sadece Ocak ayında ise 43 kadının öldürüldüğünü kaydeden Tekin, “Kadınlar her gün hayattan koparıldı. Bu şehirlerde yaşayanların diğer yarısı gibi öldürülmediğimiz şehirler istiyoruz. Özgürce yaşayabildiğimiz şehirler istiyoruz. 

En başta yaşam hakkımız için mücadele ederken “gerçekten yaşamak” öyle kolay değil. Kadınlar şehirlerin en merkezi yerlerinde, en işlek caddelerinde her türlü şiddet ile karşı karşıya” şeklinde konuştu.

8 Mart’ta tüm şehirlerin meydanlarında kadınların bulunduğunu belirten Hilal Tekin, “Bugün bulunduğumuz tüm meydanlardan kadınları özgür ve eşit bir dünya için yan yana gelmeye, dirençle mücadele etmeye çağırıyoruz. Öldürülmediğimiz, özgürce yaşadığımız, çalışabildiğimiz, geçinebildiğimiz, yönetebildiğimiz şehirleri yaratacağız” ifadelerini kullandı.

Kadın Meclisi’nin basın açıklaması, cinayetlere kurban giden kadınların isimlerinin okunmasının ardından sona erdi.