Diyarbakır'ın Hani ilçesine Kaymakamı olarak atanan Boğazkale Kaymakamı Turan Soğukoluk’a, ilçeye yaptığı hizmetlerden dolayı Boğazkale Belediyesi tarafından Fahri Hemşerilik Beraatı verildi.

Veda yemeğiyle uğurlanan Kaymakam Turan Soğukoluk, yeni görev yerinde Hani Kaymakamlığının yanı sıra kayyum olarak Hani Belediye Başkanlığı görevini de yürütecek.

Sinop’un Durağan ilçesi Kaymakamı olarak görev yaparken 2016 yılının sonunda yayımlanan Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Kararnamesi ile Boğazkale Kaymakamlığına atanan Turan Soğukoluk, yaklaşık iki yıl görev yaptığı süre içerisinde Hitit Medeniyeti’nin başkenti Hattuşa’da önemli ve başarılı çalışmalara imza attı. Aslen Yozgatlı olması dolayısıyla Çorum’u da kendi memleketi gibi gören ve Boğazkale’de güzel çalışmalar yapan Soğukoluk, gerek ilçedeki kamu kurumlarıyla işbirliği içerisinde çalışması gerekse vatandaşlarla kurduğu samimi diyalogla herkesin takdirini kazandı.

Türkiye’nin önemli kültür ve turizm merkezlerinden olan Hattuşa’nın tanıtımı için büyük bir özveriyle başarılı çalışmalara imza atan Soğukoluk, Hattuşa’nın tanıtımı için kendisinin de rol aldığı Miço isimli klip hazırlattı. Özellikle sosyal medyada büyük ses getiren klibin yanı sıra Kaymakamlık tarafından hayata geçirilen Hitit Köyü Projesi, Halk Eğitim Merkezi’nde kadınlara sağlanan istihdam ve diğer tanıtım çalışmalarıyla ilgi çeken Kaymakam Turan Soğukluk, İçişleri Bakanlığı’nın Eyül ayı başında yayımladığı 2018 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesiyle Diyarbakır’ın Hani ilçesi Kaymakamlığına atandı.

Kaymakamlığın yanı sıra kayyum olarak Diyarbakır’ın Hani İlçesi Belediye Başkanlığı görevini de yürütecek olan Turan Soğukluk’a, Boğazkale’de yaptığı güzel hizmetler için veda yemeği düzenlendi.

Yemekte konuşan Soğukoluk, UNESCO’nun Dünya Mirası listesinde yer alan antik başkent Hattuşa'da görev yapmaktan, turizme, ilçeye, köylere ve millete hizmet etmekten onur duyduğunu dile getiren Soğukoluk, “Boğazkale benim memleketim, köyüm ve ailem oldu. Onlarca kalıcı eser kazandırdığımız gibi kurduğumuz gönül köprüleri ile de milletimize ve devletimize hizmet etmeye çalıştık.” dedi.

Görev yaptığı süre içerisinde desteklerini esirgemeyen Çorum Valisi Necmeddin Kılıç’a, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’a, eski milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’a, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ile Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu, İl Genel Meclisi üyeleri Abdullah Meteoğlu ve Mustafa Simsek ile köy ve mahalle muhtarları ile mesai arkadaşlarına teşekkür eden Soğukoluk, güzel insanlarla ekip ruhuyla hareket ettiklerini söyledi.

Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu da Kaymakam Soğukoluk’un, ilçeye çok ciddi hizmetlerde bulunduğunu belirterek, Belediye Meclisi kararıyla kendisine Fahri Hemşerilik Beratı verilmesi kararlaştırdıklarını kaydetti.

Törende “Fahri Hemşerilik Beraatı”nı takdim eden Tangazoğlu, Soğukoluk’a yeni görevinde başarılar diledi.

Kaymakam Soğukoluk da Başkan Tangazoğlu ile belediye meclis üyelerine teşekkür etti.