Çorum'da düzenlenen Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik ve Kardeşlik Sempozyumu etkinlikleri kapsamında Hattuşa gezisi organize edildi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde Çorum’da gerçekleştirilen Kadeş Barış ve Kardeşlik Sempozyumu etkinlikleri kapsamında Kadeş Şehri olan Hattuşa’ya gezi düzenlendi.

Gezi heyetini Boğazkale Kaymakamı Turan Soğukoluk, Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu ve kurum amirleri karşılarken, Yazılıkaya Açıkhava Tapınağında Yekbas Ortaokulu folklor ekibi de gösteri sundu.

200 kişi ile ilçeyi ziyaret eden gezi heyeti, uzman rehber ve Boğazkale Ortaokulu rehber öğrencileri öncülüğünde Yazılıkaya Açık hava Tapınağı ve Hattuşa örenyeri gezisine eşlik etti. Gezi heyetine Boğazkale Kaymakamlığına ait kıl çadırda Hitit ekmeği, gözleme ve yayık ayranı ikram edildi.

Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik ve Kardeşlik Sempozyumu gezi programında Hattuşa örenyeri Büyükmabet gezisinde Boğazkale Kaymakamlığı tarafından organize edilen kil tablet ve buğday öğütme etkinliği gezi heyetince yoğun ilgi gördü.

Dulkadiroğlu Konağı’nda açılan ‘Barış ve Medeniyetin Başkenti Hattuşa’ isimli fotoğraf ve Boğazkale Halk Eğitim Merkezi ürünleri sergisi büyük ilgi gördü.

Boğazköy Müzesi ziyaretinden sonra gezi heyetine öncülük eden Ak Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Kaymakam Turan Soğukoluk, Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu ve kurum amirleri Başkent Demiralan Hotel’de akşam yemeğinde buluştu. Misafirlere akşam yemeği sırasında piyano ve canlı vokalist müzik performansı yanı sıra Çorum yöresi halkoyunları ve Kafkas halk dansları gösterisi sunuldu.