Çorum’un Boğazkale Kaymakamlığı ile Boğazkale Belediyesi tarafından ortaklaşa yapılan ‘Kadeş Barış Parkı’ tamamlanarak ilçe halkının hizmetine sunuldu.

Boğazkale ilçe merkezinde atıl vaziyette bulunan eski parka yeni kafeterya ile aydınlatma ve peyzaj düzenlemesi yaparak inşa edilen sosyal tesise, dünyadaki ilk yazılı barış antlaşması olan ve Boğazkale Arkeolojik kazılarında ortaya çıkarılan Kadeş Barış Antlaşmasına ithafen Belediye Meclisi kararıyla "Kadeş Barış Parkı" ismi verildi.

İlçede halkın ailece oturup, dinlenebileceği, ilçe dışından gelen konuklarını ağırlayabileceği alanın eksik olduğunu gören Boğazkale Kaymakamı Turan Soğukoluk, ilçe merkezinde bulunan eski parkı ve atıl durumdaki metruk yapıların bulunduğu alanı değerlendirmeye karar verdi.

Ancak, park için yeterli kaynağın bulunamaması üzerine Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu ile bir araya gelip imkanları birleştirmek suretiyle, Çorum İl Özel İdaresi bütçesinden karşılanan yardım ile Boğazkale Kaymakamlığı ve Boğazkale Belediyesinin ortaklaşa çalışmaları ile modern bir sosyal tesis parkı inşa edildi.

Boğazkale Kaymakamı Turan Soğukoluk konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Kadeş Barış Parkı'nın yapımında bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Necmeddin Kılıç' a, Sayın Milletvekillerimize, Belediye Başkanımız Osman Tangazoğlu’na, İl genel meclis üyelerimiz Abdullah Meteoğlu ile Mustafa Şimşek'e, İlçe Özel İdare Müdürü Ahmet Haşim Özsaray’a ve mesai arkadaşlarımıza İlkler İmparatorluğu'nun Başkenti Hattuşa’ya destek ve katkıları için teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.