İl Genel Meclisi üyeleri Abdullah Meteoğlu ve Rıdvan Samsunlu, Turizm Komisyonu tarafından Hattuşa yolu ile ilgili hazırlanan rapora destek verdi.

İl Genel Meclisi’nde geçen ay Hattuşa’ya gelen turist sayısının artırılması noktasında neler yapılması gerektiği yönündeki önergenin raporunun İkram Şahin tarafından okunmasından sonra rapora ilişkin söz alan AK Parti Boğazkale İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Meteoğlu, “Hattuşa gibi bir marke değerimiz var ama kıymetini bilemiyoruz” dedi.

Geçen yıl 36 bin civarında turist çeken Hattuşa’nın ulaşım konusunda eksikleri bulunduğunu belirten Meteoğlu, Kapadokya’nın geçen sene 1 milyon 100 bin turist çektiğini bizim ise 100 binleri ancak yakaladığımızı vurguladı. Bu durumu “içler acısı” olarak değerlendiren Meteoğlu, “Herkes bizim en önemli turizm değerimizin UNESCO Dünya Kültür Mirası ve Dünya Belleği Listesi’nde yer alan Hattuşamız olduğunu söylüyor. Ancak bu söylemden öteye gidemiyor. Boğazkale bugün ilimizin 720 köyünün 120’sinden küçük bir ilçe. Sadece konuşuyoruz. Bugüne kadar ilçemize okul, yol, hastane ve müze gibi birçok şey yapılmış. Doğrudur. Ancak turizm için önemli bir yatırım yapılmamış. Turizmi canlandırmak için bir şey yapılmamış. Hattuşa’nın canlanması demek Çorum’un da canlanması demektir. Turizm Komisyonu’na hazırladığı rapor için teşekkür ediyor. Rapordan da anlaşıldığı gibi yolun yatırım programında olmadığını görüyoruz. Bu konuda gerekli girişimlerin yapılması gerektiğine inanıyorum” dedi.

CHP İl Genel Meclisi Üyesi Rıdvan Samsunlu da Hattuşa başta olmak üzere Ortaköy Şapinuve’da da durumun aynı olduğunu, uygulamalar, yollar, tesislerin turizmde ilerleme kaydetme potansiyeli bulunan Çorum’a yakışmadığını vurguladı. Yol sorununun sadece Boğazkale ve Ortaköy’ün değil hepimizin sorunu olduğunu belirten Samsunlu, “Bu konuda yapılması gereken ne varsa yapılmalıdır. Yolun yapılması Boğazkale’nin de değerini artıracaktır. Ben AK Partili arkadaşlara sormak istiyorum. 17 yıldır iktidardasınız. Amasya’nın dağ köylerinin bile yolları yapılırken, bu sürede Hattuşa yolu neden yapılmadı? Neden bu böyle. Tüm siyasi partilerin temsilcileri olarak buraya eğilmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu. Rıdvan Samsunlu’nun konuşmasından sonra tekrar söz alan Meteoğlu, tespitin doğru olduğunu, 17 senedir iktidarlarında eksikler bulunduğunu, düzelte düzelte bugünlere gelindiğini ifade ederek “Herhalde sorunlar çoktu ki Hattuşa’ya sıra gelmedi” diye konuştu.