Ünlü Hayat Danışmanı ve Kişisel Gelişim Uzmanı Ümit Hakan Bozkurt Çorum’un Boğazkale ilçesinde “Hayatın Provası Yok” isimli seminer verdi. Öğleden önce sadece ev hanımlarına ve öğleden sonra kamu çalışanlarına ve tüm halka yönelik verilen seminere Boğazkale Kaymakamı Turan Soğukoluk, Halk Eğitim ve Kur’an Kursu kursiyerleri, vatandaşlar ve ilçe protokolü katıldı.
Konuşmasına "Negatif İnsanları Hayatınızdan Çıkarın" bölümüyle başlayan Bozkurt; ‘’Eğer mutluluğu tanımıyorsan o da sana merhaba demez , mutlu olmanın birinci şartı onu istemektir. Mutluluğu istediğiniz kadar mutsuzluğu da itekleyin. Negatif insanları hayatınızdan çıkarın. Yoksa ki o kişi derdiyle, korkusuyla sizi gün gün eritir” dedi.
Aile yaşamında ve sosyal hayatta ikili iletişimlerde duyguların dozunda ayarlanması gerektiğini ifade eden Bozkurt ‘’Ne çok ne de az sevin, sayın. Layık olana sevginizi verin. Layık olmayana sevginizi vermeye çalışırsanız sizin hayatınızı sessizce zindana çevirir. Siz Mevlana değilsiniz. Herkesi sevmeye kalkarsanız sonunda yıpranan, üzülen siz olursunuz. Hayat en acımasız eğitimcidir“ şeklinde konuştu.
Boğazkale Kaymakamlığı tarafından 2 bölümde düzenlenen iletişim eğitimi etkinlikleri toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.