Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Eylül Ayı encümen ve meclis toplantısı Amasya’da yapıldı.

Toplantı da Yeşilırmak Havzası Bölgesel Markalaşma ve Destinasyon Projesi kapsamında Çorum’un Boğazkale ilçesinde bulunan Hattuşa ören yerine yapılacak olan çalışmalarda ele alındı.

Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği Eylül Ayı Encümen ve Meclis toplantıları Amasya Valisi Birlik Başkanı Dr. Osman Varol’un Başkanlığında, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Tokat Valisi Dr. Ömer Toraman, Amasya İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır, Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Salih Yıldırım, Birlik Müdürü Yasemin Çoban ve birlik personellerinin katılımıyla Amasya ilinde gerçekleştirildi.

Toplantı, Amasya Valisi Birlik Başkanı Sayın Dr. Osman Varol’un açılış konuşmasını yapmasıyla başladı.

Toplantıda aylık cetveller tetkik edildi. Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği çalışmaları hakkında Birlik Müdürü Yasemin Çoban ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantıda ayrıca Yeşilırmak Havzası Bölgesel Markalaşma ve Destinasyon Projesi’nde yapılması planlanan küçük ölçekli alt yapı çalışmaları kapsamında da şu konular görüşüldü;

Amasya il merkezinde Yeşilırmak kenarında inşa edilecek Turist Bilgilendirme ve Dinlenme Evi’nin yapımı ve evin bulunduğu Yeşilırmak çevresindeki alanın peyzaj çalışması.

Çorum ili Boğazkale ilçesinde Hattuşa Ören Yeri girişinde Yerkapı’da bulunan ahşap kafenin yenilenerek alanın peyzajının düzenlenmesi ve Boğazkale ziyaretçi karşılama merkezi idari binasının ve satış yerlerinin bulunduğu bölüme mescit ve lavaboların eklenmesi, yine Hattuşa Ören Yeri içerisinde bulunan Sfenksli Yerkapı bölümünde bulunan taş lavaboların yenilenmesi, Hattuşa’da Hitit Motifleri ile tasarlanmış Hitit Çeşmeleri.

Samsun ili Vezirköprü ilçesinde Vezirsuyu Tabiat Parkı Geleneksel ve Yöresel Ürünler Kadınlarımızın El Sanatı ve Doğal Ürünler Satış Birimlerinden oluşan yapımı.

Tokat il merkezinde Yeşilırmak kenarında inşa edilecek geleneksel mimarili ve ahşap minyatür evlerden oluşan Sulu Çarşı turizm sokağı ve evlerin bulunduğu alanın peyzaj çalışması, Yeşilırmak kenarında Geleneksel mimarili ve ahşap Yeşilırmak Su Sporları Evinin yapımı ilgili kurumlardan gelecek izinlerinin tamamlanmasının ardından proje sözleşmesi imzalanarak faaliyete geçirileceği bilgileri verildi.”

Encümen toplantısının ardından meclis toplantısına geçildi. Toplantıda 2019 yılı birlik çalışma programı, 2019 yılı birlik bütçesi ve 2019 yılı birlik üye katılım payları görüşüldü.